Lounais-Häme

JYP tarvitsee kotivoiton, HIFK kaipaa apua puolalaiselta lohkojumbolta - Kärpät ja Tappara ovat varmistaneet paikan Mestarien liigan jatkopeleissä

Helsinki
15.10.2018, 18:07

Urheilu-uutiset

Kärpät ja Tappara jatkavat jääkiekon Mestarien liigan taivaltaan varmuudella 16 parhaan joukossa, mutta JYPillä ja HIFK:lla riittää jännitettävää päätöskierroksella.
Mestarien liigan hallitseva mestari JYP pääsee jatkopeleihin, jos se voittaa tiistaina kotonaan sveitsiläisen Luganon. Ottelun panoksena on H-lohkon kakkossija.
– Tämähän on selkeä tilanne molemmille joukkueille, eli voitolla jatkoon. Tiedetään silloin, mistä panoksista pelataan, JYPin apuvalmentaja Jukka Ahvenjärvi sanoo Mestarien liigan tiedotteessa.
Lugano kukisti jyväskyläläiset viime viikolla 2-0, kun sveitsiläisten ykköskenttä rakensi Jani Lajusen johdolla hyvät maalipaikat. Ahvenjärven mukaan JYPin pitää kotonaan puolustaa paremmin ja onnistua omissa maalitilanteissaan.
H-lohkon voittaa tshekkiläinen HC Pilsen. Se ei ole hävinnyt otteluakaan ennen päätöskierrosta.

Suikkasen seura HIFK:n kiusana

C-lohkossa HIFK tarvitsee apuja lohkojumboksi jäävältä puolalaiselta GKS Tychyltä, joka pelaa Kai Suikkasen valmentamaa italialaista Bolzanoa vastaan. HIFK ja Bolzano ovat tasapisteissä, mutta Bolzanolla on etu parempien keskinäisten ottelujen perusteella.
HIFK kohtaa tiistaina vieraissa lohkovoiton varmistaneen ruotsalaisen Skellefteån. HIFK:n on saatava päätöskierroksella enemmän pisteitä kuin Bolzano. Jos Bolzano voittaa Tychyn varsinaisella peliajalla, HIFK:n putoaminen varmistuu.
– Skellefteå on huippujengi Euroopan kärjestä. Olisi ollut tosi kiva lähteä pelaamaan sinne isommasta panoksesta, mutta heidän päänahkansakin riittää motivoimaan. Nämä ovat hyviä haasteita kesken kauden, HIFK:n kapteeni Lennart Petrell kommentoi.
Tappara ja Kärpät varmoja lohkovoittajia

Tappara ja Kärpät ovat jo varmistaneet lohkovoittonsa, sillä Tappara on E-lohkon paras ja Kärpät F-lohkon ykkönen. Tappara kohtaa alkulohkon päätöspelissään tiistaina Tampereella ruotsalaisen Djurgårdenin. Kärpät päättää alkulohkon keskiviikkona Tshekissä HK Mountfieldiä vastaan.
– Reissussahan ne tarinat syntyvät. Pelaajat saavat pelata kansainvälisiä pelejä erilaisissa kulttuureissa. Nämä ovat kokemuksia, joita ei saa kuin kokemalla, kuvaa Kärppien päävalmentaja Mikko Manner.
TPS on jo menettänyt mahdollisuutensa jatkopaikkaan B-lohkossa. Turkulaiset päättävät kautensa keskiviikkona Valko-Venäjällä Junost Minskiä vastaan.
Mestarien liigan pudotuspeliparit arvotaan ensi perjantaina. Pudotuspelit alkavat 6. marraskuuta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic