Lounais-Häme

K Auto oy ja K Caara oy aloittavat yt-neuvottelut - uhattuna 190 työsuhdetta

Kesko osti tammikuussa Huittisten Laatuauton. Nyt Keskon autokaupoissa alkoivat yt-neuvottelut.

K Auto oy ja K Caara oy aloittavat yt-neuvottelut. Perusteena on autoalan heikentynyt markkinatilanne Suomessa. Yhteistoimintaneuvotteluiden arvioidaan johtavan enimmillään 190 henkilön työsuhteen päättymiseen.

Alkuvuoden aikana henkilöautojen ensirekisteröintien määrä Suomessa on pudonnut yli 12 prosenttia viime vuodesta.

– Tilanteeseen ovat vaikuttaneet esimerkiksi kuluttajien epävarmuus autoalan teknologiamurroksen keskellä, ulkomailta tuotujen käytettyjen autojen määrän selvä kasvu ja WLTP-päästömittausten käyttöönotto. Osa näistä tekijöistä on väliaikaisia, mutta emme odota markkinoiden palautuvan aiemmalle tasolle lähitulevaisuudessa. Siksi joudumme sopeuttamaan toimintaamme vallitsevaan tilanteeseen, K Auto oy:n toimitusjohtaja Johan Friman sanoo.

Neuvotteluiden piirissä on molempien yhtiöiden koko henkilökunta, yhteensä lähes 1 500 henkilöä.

Neuvotteluilla pyritään Frimanin mukaan löytämään ratkaisu, jolla on pienin mahdollinen henkilöstövaikutus. Lisäksi mahdollisissa irtisanomistilanteissa pyritään löytymään ratkaisuja työntekijöiden uudelleentyöllistymiseen.

Mahdollisten henkilövähennysten lisäksi muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi erilaiset työtehtävien ja vastuualueiden olennaiset muutokset sekä siirrot tehtävästä ja yksiköstä toiseen.

K Auto oy ja K Caara oy kuuluvat Kesko-konserniin.

Luitko tämän: Kesko osti Huittisten Laatuauton

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic