Lounais-Häme

K-ryhmän myynti kasvoi lähes kymmenyksen Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeessä vähittäiskauppa on käynyt alkuvuonna vilkkaasti. Arkistokuva K-Citymarketista. Kuva: Tapio Tuomela
Kanta-Hämeessä vähittäiskauppa on käynyt alkuvuonna vilkkaasti. Arkistokuva K-Citymarketista. Kuva: Tapio Tuomela

K-ryhmän vähittäismyynti kasvoi Kanta-Hämeessä tammi–syyskuun aikana lähes kymmenen prosenttia (+9,8 %). Myynti oli yhteensä 190,1 miljoonaa euroa.

Päivittäistavarapuolella kauppaa tehtiin vuoden alkupuoliskolla 131,5 miljoonalla eurolla (+4,2 %). Rakentamisen ja talotekniikan osalta myynti oli 48,5 miljoonaa euroa (+3,2 %).

Yritysosto toi autokaupan mukaan

Vähittäismyynnin kasvu oli lähes samaa luokkaa Etelä-Suomen alueella (+8,5 %), johon Kanta-Hämeen lisäksi kuuluvat Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa, pois lukien Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen. Myynti oli yhteensä 1190,6 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Etelä-Suomen alueen päivittäistavarakaupan myynti oli tammi–syyskuussa 886,2 miljoonaa euroa (+4,6 %). Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 262,1 miljoonalla eurolla (+ 5 %), ja autokauppaa tehtiin 42,3 miljoonalla eurolla.

– Koko alueella kaikki toimialat kehittyivät hyvin, ja yritysoston myötä autokauppa toi hienon lisän vähittäismyyntiin. K-ruokakaupoissa tehdyt uudistukset ja konseptipäivitykset ovat olleet onnistuneita, ja se näkyy kaupankäynnissä, aluejohtaja Timo Heikkilä toteaa kaupparyhmittymän tiedotteessa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic