Lounais-Häme Forssa

K-Supermarket loppuu Kartanokeskuksessa – Apteekkari: heikennys keskustan palveluihin

K-Supermarket lopettaa kannattamattomana Kartanokeskuksessa. Verkkokaupan noutopalvelu on ollut piristys muttei ole tuonut riittävästi asiakkaita.
K-Supermarket on viimeistä päivää auki ensi vuoden helmikuussa. Kartanokeskuksessa toimii myös useita muita vuokralaisia. Niiden toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
K-Supermarket on viimeistä päivää auki ensi vuoden helmikuussa. Kartanokeskuksessa toimii myös useita muita vuokralaisia. Niiden toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kartanokeskuksessa sijaitseva K-Supermarket Forssa sulkee ovensa helmikuussa.

Keskon aluejohtaja Timo Heikkilä kertoo Keskon ja K-Supermarketin kauppiaiden tehneen päätöksen kaupan sulkemisesta yhteistuumin.

– Tämä on äärimmäinen ratkaisu ja viimeinen vaihtoehto, koska keinoja liiketoiminnan saamiseksi kannattavaksi ei ole löydetty, Heikkilä kertoo.

Asiakkaita ei ole riittänyt tarpeeksi

K-Supermarket on toiminut vuodesta 2011 lähtien Kartanokeskuksessa 1 300 neliön vuokratiloissa, joissa sijaitsi aiemmin Euromarket.

Heikkilän mukaan liiketoiminta on hiipunut vähitellen kannattamattomaksi.

– Tämä kohde ei ole täyttänyt niitä tavoitteita, jotka sille on aikoinaan asetettu. Asia on periaatteessa yksinkertainen: asiakkaita ei vaan ole riittänyt tarpeeksi.

Puolisonsa Hanna Käpin kanssa kauppiaana toimiva Juho Kuisma uskoo niin ikään, etteivät kaupungin pienuus ja Forssan vähenevä asukasmäärä ole riittäneet takaamaan kaupalle kylliksi asiakaskuntaa.

Monia keinoja on yritetty: kahdeksan vuoden aikana Supermarketissa on ollut kolme eri kauppiasta ja liikkeessä on panostettu muun muassa paikalliseen tuotevalikoimaan.

Puolitoista vuotta sitten käyttöön otettiin verkkokaupan Tilaa ja nouda -palvelu.

– Se on ollut itse asiassa ihan hyvä, muttei sekään yksistään pysty pitämään noin isoa taloa pinnalla, Kuisma sanoo.

Kauppiaat jatkavat Jokioisilla ja Murronkadulla

K-Supermarket on ainoa Forssan ydinkeskustassa sijaitseva päivittäistavarakauppa.

– Sijainti ei ole nähtävästi toiminut niin kuin aikanaan on oletettu, Heikkilä pohtii.

Hän ei usko, että Keskon päivittäistavarakaupat olisivat rokottaneet asiakaskuntaa toisiltaan. Keskolla on lisäksi K-Citymarket Yhtiönkadulla ja K-Market Murronkadulla.

Kuisma ja Käppi toimivat Supermarketin lisäksi Murronkadun ja Jokioisten K-Marketin kauppiaina ja jatkavat niissä entiseen tapaan.

– Toivomme tietysti, että Supermarketin asiakkaat siirtyvät enenevissä määrin muihin liikkeisiimme, Heikkilä sanoo.

Kymmenkunta henkeä töissä

Kauppa on viimeistä päivää auki helmikuussa, mutta tarkka ajankohta täsmentyy myöhemmin.

– Haluan kiittää asiakkaitamme kuluneista vuosista. Helmikuuhun saakka palvelemme normaalisti kaikkine toimintoinemme ja pidämme hyllyt täynnä viimeiseen asti, Kuisma lupaa.

K-Supermarketissa on Veikkaus-piste ja Matkahuollon pakettipalvelut, joiden siirtymisestä toisaalle ei ole vielä tietoa.

Market työllistää kymmenkunta henkeä. Kuisma ei ota vielä tässä vaiheessa kantaa mahdollisiin irtisanomisiin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic