Lounais-Häme Forssa

Kaakaota ja karkkisadetta Forssassa – Ice skating tour villitsi tenavat jäälle

Luistelutapahtumassa tärkeintä ei ollut voitto vaan osanotto.
Luisteluletka syntyi sutjakkaasti Pienen pienen veturin tahdissa. Kuva: Tapio Tuomela

Pieniä makkaroita, isoja makkaroita, hyppyjä, liukuja ja takaperin luistelua. Kymmenien lasten ja vähän vanhempienkin letkat kiersivät sujuvasti Forssan jäähallin kaukaloa, kun Ice skating tour jälleen kerran saapui forssalaisia viihdyttämään.

Kiertuepäällikkö Jesse Saikkosen ei tarvinnut edes kaikkia kannustajan kykyjään käyttää, kun porukka jo viiletti pitkin jäätä.

Talsoilan kentän naapurissa asuva Sanja Tuomola oli saapunut luistelemaan 5-vuotiaan Noan kanssa. Seuranaan heillä olivat Katja Piminäinen ja 3-vuotias Taika Kaunisharju. Taika oli paikalla nähdäkseen Apsi-apinan, mutta luisteluvauhdista päätelleen jäällä liukuminenkin oli mukavaa puuhaa.

Sanja Tuomola (vas.) ja Katja Tuomola tulivat lasten kanssa luistelemaan. Noa malttoi luistella äidin vieressä, mutta Katjan Taika viiletti omille teilleen. Kuva: Tapio Tuomela

Noan veti paikalle halu nähdä Taika, mutta luistimilla liikkuminen sujui häneltäkin mallikkaasti.

– Käymme luistelemassa Talsoilan jäällä aina kun vain mahdollista, Sanja Tuomola kertoi.

Jo päivällä jäähallin olivat täyttäneet koululaiset, joita Forssan kaupungin liikuntasihteerin Pauliina Jolangin mukaan oli mukana kuutisensataa. Yhtä aikaa kaikki eivät sentään jäälle sännänneet, vaan joukot oli jaettu viiteen ryhmään.

– Kaakao ei tässä tapahtumassa lopu, Jolanki vakuutti luistelun jälkeiseen tarjoiluun valmistautuessaan. Hän myönsi, että jäällekin olisi tehnyt mieli, mutta muut askareet hiukan haittasivat aikeen toteuttamista.

Ice skating tourin järjestävät luisteluliitto yhteistyössä taitoluisteluliiton kanssa. Forssassa järjestelyissä oli mukana kaupungin liikuntatoimi. Kiertue alkoi marraskuussa Virroilta ja päättyy maaliskuun alussa Sallaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic