Lounais-Häme Forssa

Kaatosade ei menoa haitannut – Pari sataa lasta kirmasi Forssan kirkon ympäri iloisessa tapahtumassa

Forssan kirkon ympäri kirmattiin sunnuntaina jo 12. kertaa.
Kirkon ympäri pinkoi vajaat pari sataa lasta, vaikka keli ei ollut juoksutapahtumalle paras mahdollinen.

– Kirkon ympäri laukkaan ja piparia haukkaan, laulaa kirkonrotta Forssan seurakunnan kirkkoherra Esa Löytömäen ja jänis-ystävänsä säestämänä.

Iloisen urheilukilpailun henkeä kuvaavaan lauluun yhtyy myös omaa juoksusuoritustaan innokkaana odottava lapsiyleisö.

Heidän joukossaan on myös 5-vuotias, forssalainen Joonatan Ahponen, joka on tullut osallistumaan kirkon ympärijuoksuun isänsä Johan Ahposen ja isovanhempiensa Oili ja Markku Juntusen kanssa. Joonatan on jo tapahtuman konkari, sillä hän otti osaa kilpailuun jo neljättä kertaa. Juoksutaktiikka oli nuorella juoksijalupauksella selvillä hyvissä ajoin ennen juoksuun pyrähtämistä.

– Viime kerralla olin oman ryhmäni paras. Tänäkin vuonna aioin olla nopea, sillä haluan voittaa kilpailun, Joonatan pohtii.

Ennen juoksukilpailun alkua pikkuväestä koostuva kirkkokansa hiljeni ottamaan vastaan siunauksen, jossa jokaiselle juoksijalle pyydettiin hyvää mieltä sekä reipasta kilpailuhenkeä.

Kirkon ympärijuoksu järjestettiin nyt 12. kerran.

Kirkon ympärijuoksu järjestettiin tänä vuonna jo 12. kertaa. Vaikka Forssan ylle oli kertynyt synkkiä ja sateisia pilviä, kirkon ympäri kirmasi tänä vuonna noin 180 lasta. Leikkimielisessä juoksukilpailussa oli kaksi eri juoksumatkaa. Pienimmät juoksijat kirmasivat kirkon ympäri kirkon ylätasannetta. Isommat osallistujat ottivat mittaa toisistaan pappilan ohi kulkevalla reitillä.

Forssan Salaman ilmoittautumisvastaavan Jarkko Salmelan mukaan numerolappuja hakevista perheistä välittyi iloinen tunnelma kurjasta ilmasta huolimatta.

– Tänä vuonna osallistujamäärä on hieman viime vuotta pienempi. Viikon säätiedotus on varmasti vaikuttanut siihen, että osallistujia jää pois. Toisaalta määrä kertoo myös siitä, että ikäluokat ovat pienempiä, hän toteaa.

 

Kostea sää ei latistanut myöskään kirkkoherra Esa Löytömäen mieltä. Hänen mukaansa aina, kun kirkonmäki täyttyy lapsista ja heidän perheistään, on syytä olla iloinen ja kiitollinen.

– Kirkon ympärijuoksu on kurkistus tulevaisuuteen. Sääolosuhteet pistävät melkein jopa naurattamaan. Raju vesisade tuo kisaan aivan uuden elämyksen makua, kirkkoherra kuvaili tunnelmiaan jakaessaan mitaleja osallistujille sateen ropistessa hänen sateenvarjonsa kankaaseen.

Löytömäki kiitteli myös yhteisöllisyyttä, jonka avulla koko tapahtuma mahdollistetaan vuodesta toiseen. Tänä vuonna kirkon ympärijuoksun järjestämiseen osallistuivat Forssan seurakunnan lisäksi Forssan kaupunki, Kello-Nyström, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Forssan paikallisyhdistys, Forssan Salama ja SPR:n Forssan paikallisosasto.

Stella Ahlqvist sai reippaan juoksusuorituksen päätteeksi Forssan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Penttilältä kaulaansa ansaitun mitalin. Kuva: Tapio Tuomela
Stella Ahlqvist sai reippaan juoksusuorituksen päätteeksi Forssan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Penttilältä kaulaansa ansaitun mitalin. Kuva: Tapio Tuomela

Kun urheilusuoritus oli ohi, jokaista osallistujaa odotti maalissa kirkonrotan laulun sanoin mehu ja pipari sekä kaulaan ripustettava mitali. Uutuuttaan hohtava kullanvärinen muisto juoksusta komeili myös 3-vuotiaan Helka Haarajoen kaulassa. …

– Osallistuimme tapahtumaan toista kertaa. Helka suoriutui ympärijuoksusta hienosti, sillä hän tuli oman eränsä toiseksi, Merja Haarajoki iloitsi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic