Lounais-Häme Jokioinen

Kaava valtuustolle torstaina: Jokioisille on nousemassa uusi ja entistä uljaampi S-market

Torstaina hyväksyttävä kaavamuutos mahdollistaa lähes tuplasti nykyistä suuremman kaupan rakentamisen.
Kaavalla haetaan paitsi laajenemissuuntaa marketille, myös selkeämpiä, toimivampia ja turvallisempia liikennejärjestelyjä. Kauppakiinteistö sijoittuisi osin nykyisen Ajokuja päälle. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kaavalla haetaan paitsi laajenemissuuntaa marketille, myös selkeämpiä, toimivampia ja turvallisempia liikennejärjestelyjä. Kauppakiinteistö sijoittuisi osin nykyisen Ajokuja päälle. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten keskustan asemakaavamuutos on sinettiä vaille valmis. Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että se hyväksyy Ajokujan aluetta koskevan asemakaavamuutoksen. Kunnanhallitus piti kaavaa varten kiirekokouksen maanantaina ja kunnanvaltuusto tullee antamaan siunauksensa muutokselle torstaina pidettävässä kokouksessa.

– Kaavamuutoksen läpimeno näyttää selvältä. Viime perjantai oli takaraja muistutusten jättämiseen, eikä niitä jätetty. Kunnan sisältä ei vastahankaisuutta pitäisi ilmetä, luottamushenkilöt ovat jo kertaalleen kaavan käsitelleet ja hyväksyneet loppuun, Jokioisten hallinto- ja talousjohtaja Mika T. Rantala vahvistaa.

Jokioisten kunnanvaltuusto hyväksyi kaavamuutoksen jo aiemmin, mutta siitä jätettiin yksi valitus, minkä seurauksena Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi päätöksen osittain. Ratkaisu viivästytti Osuuskauppa Hämeenmaan suunnitteleman S-marketin laajentumishankkeen etenemistä. Hämeenmaa ja valituksen jättänyt yksityinen kiinteistönomistaja pääsivät asiasta sopuun.

Rantala ei ota kantaa Osuuskauppa Hämeenmaan aikataulusuunnitelmiin, mutta kunnan näkökulmasta töiden ajoittaminen kesään olisi paras ratkaisu, lämmityskausi kun tuo omat haasteensa muun muassa sähkön ja kaukolämmön reitittämiseen.

Lue aiemmin julkaistu uutinen: Kaavajarru pois S-marketin tieltä Jokioisilla

 

Ajokadun paikka vaihtuu

Kaava-alue kattaa yli 28 hehtaaria keskustaajaman ytimestä. Kaava-alue rajoittuu Keskuskatuun, Asematiehen, Paukkumäen virkistysalueeseen ja Ruokosuontiehen.

Kaavalla haetaan paitsi laajenemissuuntaa marketille, myös selkeämpiä, toimivampia ja turvallisempia liikennejärjestelyjä. Erityisesti sillä halutaan sujuvoittaa koulujen saattoliikennettä ja mahdollistaa Keskuskadun ja Humppilantien kiertoliittymä. Rantala myöntää, että nykyisen S-marketin liepeillä ajaminen on sumppuista, eikä pysäköinti toteudu parhaalla mahdollisella tavalla.

Käytännössä Ajokuja siirtyisi nykyiseltä paikaltaan urheilu- ja pesäpallokentän suuntaan. Kauppakiinteistö sijoittuisi osin nykyisen Ajokuja päälle. Nykyinen kauppakiinteistö purettaisiin ja sen paikalle tulisi uuden kaupan parkkialuetta.

 

Lähes kaksi kertaa isompi kauppa

Osuuskauppa Hämeenmaan kiinteistöjohtaja Ari Järvinen huomauttaa, että mitään päätöksiä ei ole vielä lyöty lukkoon. Hämeenmaa odottaa ensin Jokioisten kunnanvaltuuston päätöksen, minkä jälkeen se lähtee toteuttamaan uudistuksia.

– Emme omista kokonaan nykyisen marketin kiinteistöä, joten asioista pitää neuvotella. Ykkösvaihtona on purkaa vanha ja rakentaa tilalle uusi, isompi kiinteistö. Suunnitelmissa on noin 2 000 neliön kiinteistö, nykyisessä on myymälätilaa alle 1 000 neliötä, Järvinen kertoo.

Järvinen arvioi, että uusi kauppakiinteistö voisi olla kokonaisuudessaan valmis vuonna 2021.

– Vanhaa kauppaa on tarkoitus pitää auki niin kauan kuin uusi valmistuu, eli kaupan toiminta ei keskeytyisi päiväksikään. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic