Lounais-Häme

Kaavat kaipaavat pientä viilausta

Tammelan kunnanhallitus pyytää viranomaisilta lausuntoa Juuriniemen ja Torron osayleiskaavoista. Kaavaluonnokset ovat tulossa yleisesti nähtäville.

Juuriniemen osayleiskaava kattaa Juuriniemen lisäksi Hiiliniemen ja Pirttiniemen alueet. Alue on ollut vuosisatojen ajan metsää, mutta ranta-alueet on nykyisin rakennettu tiiviisti vapaa-aikakäyttöön.

Kaavassa on mukana entisen metsäoppilaitoksen alue. Oppilaitoksen kaavallinen merkintä on opetustoimintaan ohjaava, mutta kiinteistön siirryttyä yksityiseen omistukseen, täytyy alueen käyttötarkoitus miettiä uudelleen.

Painotus alueen maankäytössä on enemmän matkailuun ja asumiseen.

Torron osayleiskaavasta yli puolet on Torronsuon ja Talpianjärven kansallispuistoa. Lisäksi alueella on Torron kylä.

Kaavallisesti alue rajautuu pohjoisosastaan käynnissä oleviin Sukula-Häiviän ja Kallio-Riihivalkama-Ruostejärvi -osayleiskaava-alueisiin. Kaakossa alue rajautuu Letkun osayleiskaava-alueeseen. Lounaassa alue rajautuu Someron, lännessä Jokioisten kuntarajaan.

Alueella on useita huomioitavia asioita kuten Torronsuon kansallispuiston suojelualueet, Torron kylän valtakunnallisesti arvokas ympäristö sekä Torron alueella käynnissä oleva litiumvarantojen selvittäminen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic