Lounais-Häme

Kadonneen sauditoimittajan morsian pyytää Trumpilta apua katoamismysteerin selvittämiseen

Washington
10.10.2018, 06:43

Ulkomaat

Kadonneen sauditoimittajan morsian on pyytänyt mielipidekirjoituksessa Yhdysvaltain presidentiltä Donald Trumpilta apua katoamistapauksen selvittämiseen.
Toimittaja Jamal Khashoggin turkkilainen morsian Hatice Cengiz vetoaa Washington Postissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan Trumpiin ja hänen puolisoonsa Melania Trumpiin, jotta he auttaisivat saamaan lisävalaistusta toimittajan katoamiseen. Hän myös kehottaa Saudi-Arabiaa julkaisemaan kuvamateriaalia lähetystöltä.
Kriittisesti Saudi-Arabian hallinnosta kirjoittanut Khashoggi katosi Turkissa Istanbulissa sen jälkeen, kun oli mennyt käymään Saudi-Arabian konsulaatissa. Hänen tarkoituksensa oli hakea virallisia asiakirjoja avioliittoa varten.
Turkin viranomaiset epäilevät, että Khashoggi murhattiin konsulaatissa. Saudi-Arabia on kiistänyt väitteet.
– Olimme suunnittelemassa häitämme, elämäämme. Lähetystökäynnin jälkeen tarkoituksenamme oli mennä ostamaan tarvikkeita kotiin ja päättää vihkimispäivä. Tarvitsimme vain palan paperia, Cengiz kirjoittaa.
Khashoggi kirjoitti Washington Postiin. Hän on kirjoittanut kriittisesti muun muassa Saudi-Arabian kruununprinssin Muhammed bin Salmanin politiikasta sekä Saudi-Arabian Jemenissä käymästä sodasta.

Lämmin vastaanotto aiemmalla vierailulla

Cengiz kertoo kirjoituksesssaan, että Khashoggi kävi suurlähetystössä kertaalleen 28. syyskuuta. Mies oli jo tuolloin hieman huolestunut, mutta ei morsiamen mukaan uskonut, että hänelle voisi sattua mitään pahaa Turkissa ollessaan.
– Kun lähetystön virkailijat toivottivat hänet ensimmäisellä käynnillä lämpimästi tervetulleeksi ja vakuuttivat, että vaadittavat paperit järjestyisivät, Jamal tuskin oli huolissaan mennessään sinne toista kertaa, Cengiz kirjoittaa.
Cengiz kertoo, että odotettuaan kolme tuntia lähetystön ulkopuolella hän alkoi olla peloissaan. Kun morsian lopulta kysyi lähetystöltä sulhasestaan, hän kertoo saaneensa vastaukseksi, että mies oli jo lähtenyt.

https://www.washingtonpost.com/news/global-opinions/wp/2018/10/09/please-president-trump-shed-light-on-my-fiances-disappearance/?utm_term=.130cde18427b

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti