Lounais-Häme

KaDy otti ensimmäisen välierävoiton SoVo Futsalista

Arber Istrefi teki SoVolle kaksi maalia pelin loppuminuuteilla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Arber Istrefi teki SoVolle kaksi maalia pelin loppuminuuteilla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron Voima Futsal aloitti seurahistoriansa kolmannen Futsal-Liigan välieräsarjan Kampuksen Dynamon vieraana Jyväskylässä.

Runkosarjan voittanut KaDy otti ensimmäisen kiinnityksen loppuottelupaikkaan 5-3 (2-0) voitollaan.

Runkosarjan lopussa SoVo kävi murskaamassa KaDyn tämän kotikentällä maalein 9-3, mutta nyt keskisuomalaiset eivät jättäneet vierailleen samanlaista yllätyssaumaa.

Ottelu oli loppulukemia selkeämmin kotijoukkueen hallussa, sillä KaDy ehti toisella jaksolla karata jo 5-0 johtoon. SoVo iski kavennusmaalinsa viimeisen neljäminuuttisen aikana, pelatessaan liivipelaajan turvin ylivoimaa.

Kolmannen osumansa vieraat tekivät parikymmentä sekuntia ennen päätössummeria, joten käytännössä KaDyn kotivoitto ei joutunut vakavasti uhatuksi.

SoVolla oli takanaan tiukka kolmen ottelun rutistus muutaman päivän sisällä puolivälierässä Sieviä vastaan, kun taas KaDy oli saanut valmistautua välieräavaukseen täyden viikon. Tämä näkyi alusta lähtien joukkueiden vireystiloissa.

SoVo ei pelannut sinänsä huonosti, mutta jo eilisen perusteella kävi selväksi, että vastassa on nyt pelin kaikilla osa-alueilla piirun verran Sieviä kovempi vastustaja.

Mikäli somerolaisjoukkue mielii tosissaan nousta mukaan taisteluun finaalipaikasta, sen on jatkossa kyettävä napsun verran tarkempaan maalivahti-, puolustus- ja hyökkäyspelaamiseen, sekä myös erikoistilanteiden tehokkaampaan hyödyntämiseen.

– Varsinkin toisen jakson alku oli meiltä erittäin hyvä, mutta siinä meidän olisi pitänyt pystyä tekemään erikoistilanteistamme ainakin yksi maali.

– Ehkä emme olleet aivan terävillämme, mutta sunnuntaina peli on varmasti jo aivan toisen näköistä, kun saamme keskittyä otteluun kaikessa rauhassa täällä Jyväskylässä, SoVon manageri Jarkko Ihalainen ennakoi

Arber Istrefi viimeisteli vieraiden lopussa syntyneistä kavennusmaaleista kaksi ja teki lisäksi esityön Gezim Vocan laukomaan kolmanteen osumaan.

KaDyn ja SoVon välieräsarja jatkuu siis Jyväskylässä sunnuntaina ja kolmas ottelu pelataan ensi lauantaina Somerolla.

Futsal-Liigan toisessa välieräsarjassa Akaan Leijona Futsal voitti avausottelun Espoon GFT:tä vastaan 4-1

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic