Lounais-Häme Forssa

Kaksi vuodeosastoa yhdistettiin Forssan sairaalassa – Paikat vähenivät, mutta ne riittävät hyvin

Forssan sairaalan sisätautiosastot 2 ja 3 yhdistyivät yhdeksi kokonaisuudeksi. Sairaspaikat vähenivät 12:lla, mutta se ei ole hallintoylihoitajan mukaan ongelma.
Hallintoylihoitaja Anna Palin ja tekninen päällikkö Risto Leinonen ovat tyytyväisiä valmistuneisiin tiloihin. Forssan historia näkyy seinillä olevissa Finlaysonin kuoseissa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Hallintoylihoitaja Anna Palin ja tekninen päällikkö Risto Leinonen ovat tyytyväisiä valmistuneisiin tiloihin. Forssan historia näkyy seinillä olevissa Finlaysonin kuoseissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tänään maanantaina Forssan sairaalalla on muuttopäivä, kun sisätautien vuodeosasto siirtyy remontoituihin tiloihin ensimmäiseen kerrokseen.

Tiloihin yhdistetään vuodeosastot 2 ja 3, joista jälkimmäinen suljettiin jo kesäkuun lopulla. Kahdella sisätautiosastolla oli aiemmin yhteensä 44 vuodepaikkaa, nyt yhdistetyllä osastolla niitä on 32.

– Kun kesällä jouduimme hoitajapulan vuoksi äkillisesti sulkemaan osasto 3:n, silloin paikkamäärä tippui kerralla 25:een, ja paikat ovat riittäneet. Vuodeosastojen kuormitusprosentteja on seurattu pitkään, ja 32 paikkaa riittää hyvin, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän hallintoylihoitaja Anna Palin sanoo.

Kolmen hengen huoneissa kahta potilasta

Uusituissa tiloissa on viisi yhden hengen huonetta, kaksi kahden hengen huonetta, seitsemän kolmen hengen huonetta, yksi kahden potilaan tarkkailuhuone sekä yksi saattohoitohuone.

– Pyrimme pitämään kolmen hengen huoneissakin kahta potilasta aina kun mahdollista, ettei huoneissa tulisi liian ahdasta.

Forssan sairaalassa vuodepaikkoja on myös kirurgisella osastolla sekä osaamiskeskuksessa. Vuodepaikkoja on yhteensä 73.

 

Aiheesta aiemmin: Forssan sairaalan vuodeosastot 2 ja 3 yhdistyvät – Sairaspaikkoja jatkossa tusina vähemmän

 

Osastoilla muuttoja

Potilaan kannalta muutosta sairaalaan toimintaan ei ole muuta kuin siinä, että tilat muuttivat kerroksesta toiseen.

Nyt remontoiduissa ensimmäisen kerroksen tiloissa toimi aiemmin kirurgian osasto, joka muutti vanhoihin sisätautiosasto 3:n tiloihin kolmanteen kerrokseen. Kolmannessa kerroksessa on tehty pientä pintaremonttia.

Toisen kerroksen vanhoihin sisätautiosasto 2:n tiloihin rakennetaan perhekeskus, johon muuttavat pian lastensuojelu ja perhesosiaalityö. Tiloissa on jonkin verran remontoitavaa, ja työt on tarkoitus saattaa loppuun tammikuun loppuun mennessä.

Kaikkinensa kolmen kerroksen remonttityöhön on puolen miljoonan euron budjetti.

– Tekniikkaa ei saada uusittua, joten esimerkiksi viemäreihin ja sähköihin ei koskettu, vaan kyseessä oli pintojen laittaminen uusiksi, FSHKY:n tekninen päällikkö Risto Leinonen kertoo.

Uutena asiana tulee henkilökunnan kansliatilaan käytävältä avautuva infoluukku.

Kireä aikataulu

Uusien tilojen rakentuminen on Palinin ja Leinosen mukaan ollut suuri projekti suhteellisen kireällä aikataululla.

Tiloja on suunniteltu laajalla yhteistoimintaryhmällä ja konsultoiden niin erikoislääkäreitä kuin hoitajiakin.

– Yhteistyö ja vuorovaikutus ovat toimineet koko ajan kiitettävästi, Palin sanoo.

Kaikille töitä

Sisätautiosasto 2:n ja 3:n jäätyä historiaan yhdistyvät tilojen lisäksi myös kahden eri osaston henkilökunnat. Palin sanookin, että vuodenvaihteen molemmin puolin hiotaan myös työtapoja yhteneväisiksi.

Yhdistämisen yhteydessä irtisanomisia ei tarvittu, vaan kaikille työntekijöille tarjottiin koulutusta vastaavaa työtä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic