Lounais-Häme

Kahdet hiihtokisat viikonloppuna: Lauantaina Forssassa, sunnuntaina Tammelassa

Kaikulan hiihdot vuosien tauon jälkeen Forssassa.
Sirkka Ehrnrooth on ilmoittautunut tyttärensä Rebeccan kanssa Ryskeen sunnuntaisiin perinteisen tyylin kisoihin. Kuva: Seppo Pessinen

Viikonlopun hiihtokilpailut pystytään hyvän lumitilanteen takia kisaamaan suunnitellusti Forssassa ja Tammelassa.

Kaikulan hiihdot käydään monen vuoden tauon jälkeen lauantaina Vieremässä, sunnuntaina suksitaan Timanttiset Ryske -hiihdot Tammelan liikuntapuistossa. Forssassa mennään vapaalla hiihtotavalla, Tammelassa hiihdetään perinteistä.

Forssan Salaman järjestämiin Kaikulan kisoihin on ilmoittautunut vajaat 150 hiihtäjää.

– Enemmänkin olisi saanut olla. Määrä on ihan kohtalainen, mutta nuorimpia tuntuu olevan vaikea houkutella suksille. Meillä ei ole esimerkiksi lainkaan 8-vuotiaiden tyttöjen sarjaa. Vähän huolestuttaa, miten jatkossa saadaan harrastajia hiihdon pariin, toteaa Ilkka Bister Forssan Salamasta.

Kaikulaan on tehty talkootyön tukemana valmiiksi 2,3 kilometrin kisalenkki. Latujen pitäisi olla hyvässä kunnossa.

Kello 11 alkavat kisat päästäneen hiihtämään hyvässä säässä, sillä ennuste lupaa Forssaan lauantaipäivälle aurinkoista keliä ja noin neljän asteen pakkasta.

 

Ryskeen sunnuntaisiin kilpailuihin on tulossa noin 200 hiihtäjää.

– Viimeksi meillä oli 300 hiihtäjää. Nyt on ollut muuallakin kilpailuja, kun lumitilanne on parempi kuin viime vuonna, kertoo Paavo Vesterinen Tammelan Ryskeestä.

Vasta lauantaina varmistuu, hiihdetäänkö kilpailut vajaan kahden kilometrin lenkillä vai saadaanko reilun kolmen kilometrin lenkki ajoissa valmiiksi. Kakkonen on tykkilatua, kolmosen vaativampi perälenkki tehdään luonnonlumesta.

– Kolmosen lenkki toisi mukavasti haastetta tasatyöntäjille.

Ryskeen kovimmat tykit Salla Koskela ja Eetu Kurkikangas eivät ole ilmoittautuneet kisoihin. Hiihtosuunnistuksen maailmanhuippuihin lukeutuva Koskela kisaa alkavalla viikolla maastohiihdon Suomen cupissa, Kurkikangas puolestaan aloitti juuri varusmiespalvelun.

Kisoissa on mukana kuitenkin monta ikäluokkahuippua ja yleisistäkin sarjoista löytyy tekijänimiä. Esimerkiksi aina vaan jaksava Sirkka Ehrnrooth hiihtää Tammelassa, samoin hänen tyttärensä Rebecca.

Ryskeen hiihdot alkavat liikuntapuistossa kello 11.

 

Lasten ja nuorten hiihto-cup 25 vuotta

OP-cupin hiihtojen tämän talven ensimmäinen osakilpailu sivakoidaan tiistai-iltana Tammelan liikuntapuistossa perinteisellä tyylillä. Nuorille suunnattuja hiihtocupeja on järjestetty Forssan seudulla jo 25 vuotta.

Alueen eri kunnissa kiertävä OP-cup on pysynyt suosittuna läpi vuosien. Matalan kynnyksen tapahtuma on helppo tapa päästä hiihtokisojen makuun.

– Cupista on lähtenyt tosi hyviä hiihtäjiä. Eivätköhän nämä kaikki alueen nykyisetkin hyvät hiihtäjät ole siellä aloitelleet, kertoo Tammelan Ryskeen hiihtojaoston puheenjohtaja Teemu Salminen.

Cupissa on sarjat 5-vuotiaista lapsista 14-vuotiaisiin nuoriin asti. Osallistuminen on ilmaista ja kaikki hiihtäjät saavat palkinnon. FL

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic