Lounais-Häme Somero

Kaija Aarikan taiteilijaelämää esitellään Somerolla – "Hän halusi tuoda iloa ihmisten arkeen"

Kaija Aarikan tuotteita on myös nähtävillä Somerolla avautuvassa näyttelyssä. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela
Kaija Aarikan tuotteita on myös nähtävillä Somerolla avautuvassa näyttelyssä. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela

Jurvalasta Linnunradalle – Kaija Aarikan taiteilijaelämää -näyttelyn rakentaminen on aloitettu Kiiruun tilan Kivimakasiinissa Somerolla. Näyttely avautuu yleisölle 25.6. klo 12.

Näyttelyä ovat rakentamassa Kaija Aarikan tyttäret Pauliina Aarikka ja Sarianna Partanen yhteistyössä Someron Kulttuurin kanssa. Näyttely kertoo Kaija Aarikan (1929–2014) elämästä ja matkasta Someron Jurvalasta maailmankuuluksi muotoilijaksi. Esillä on Aarikan henkilökohtaisia esineitä, pukuja, kenkiä ja asusteita, luonnoksia ja tietysti Aarikka-tuotteita. Henkilökuvaa tuodaan esille myös tarinoiden kautta.

Aarikka halusi nimetä kaikki korut ja tuotteet hauskoilla nimillä. Korunimiä ovat muun muassa Hiliripsis, Piupalipaupali, Tinttarella ja Hupitasku ja tuotenimiä Paksut posket, Pikkiriikkinen, Monimutka ja Piirileikki.

– Kaija Aarikka halusi tuoda iloa ihmisten arkeen. Samaan pyri näyttelyssä, tuomaan iloa näyttelyvieraille koronakevään jälkeen. ”Missä on harmaata ja kylmää, sinne sytyttäkää pieni lämmin liekki ja helisyttäkää puisia palleroisia.” sanoo Aarikan mainosteksti vuodelta 1969, kertoo vs. kulttuurituottaja Liisa Mattila Someron Kulttuuri ry:stä.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Someron Säästöpankki ja Someron kaupunki.

Näyttely on avoinna 25.6.–15.8.2020 ke–pe klo 12–18, la klo 10–15 ja su klo 11–16. Pääsymaksu näyttelyyn on 8 euroa aikuisilta, 5 euroa 7–17-vuotiailta lapsilta ja opiskelijoilta opiskelijakortilla.

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic