Lounais-Häme

Kaikilla on oikeus omaan prinsessapäivään

 

Mari Palomäellä on suuri nuttura, jota koristaa pinkki ruusu. Kaikki, jotka hänen ohitseen kulkevat, sanovat jotain hyvää kampaaja Mira Svanin hiusluomuksesta. Koska tukka on nyt viimeistä piirtoa myöten valmis, on aika siirtyä juhlameikkiin.

Muotiputiikki Helmessä tuoksuu hiuslakka. Tangoilla roikkuu tyllihameita. Salamat välkkyvät, sillä kaikki haluavat vuorollaan ikuistaa ainutlaatuisen päivän. Helmeen on saapunut jopa valtakunnan mediaa, joten ihmisiä riittää ahtaissa tiloissa enemmän kuin tarpeeksi.

Kaiken hälinän keskellä on Anita Hallapelto, somerolaisen Muotiputiikki Helmen yrittäjä. Hän on ideoinut Someron toimintakeskuksen naisille oman prinsessapäivän, jonka aikana heidät stailataan päästä varpaisiin 50-luvun tyyliin.

-Olen tutustunut tyttöihin Esakallion Tanssilavalla, jossa tykkäämme kaikki käydä. Minusta on ajan myötä tullut näiden tyttöjen suuri fani, Hallapelto kertoo.

Esakallion kesänpäätöstansseissa Hallapelto sai idean: hän haluaa järjestää jotain mukavaa toimintakeskuksen naisille. Hallapelto on pitänyt aiemmin muuttumisleikkejä, joten yrittäjä päätti, että myös kehitysvammaiset ansaitsevat omansa. Oli alusta asti selvää, että päivä olisi osallistujille täysin maksuton.

-On mukavaa ilahduttaa ihmisiä. Vielä mukavampaa on huomata, ettei toisten ilahduttaminen ole tämän työläämpää. Ei siinä tarvita isoja rahasummia, että saa jonkun onnelliseksi, Hallapelto sanoo.

Onnea pienessä putiikissa riittääkin. 50-lukua harrastava Marjo-Riitta Ahokas-Valtanen saa Mari Palomäen sitä iloisemmaksi, mitä pidemmälle 50-luvun meikki edistyy.

Ensin Ahokas-Valtanen sivelee Palomäen kasvoille kevyttä meikkivoidepuuteria. Se saa ihon kuultamaan kauniisti. Sitten hän maalaa intensiiviset kissasilmät tummalla rajauksella, runsaalla ripsivärillä ja luomivärillä. Kokonaisuuden hän viimeistelee sävy-sävyyn valituilla poskipunalla ja huulipunalla. Lopuksi hän ojentaa Palomäellekäsipeilin, josta nainen näkee lopputuloksen.

-Hiano!

Palomäki on haltioissaan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun meikkaamiseen erikoistunut henkilö ehostaa hänen kasvojaan.

Palomäen innokkuus saa Ahkoas-Valtasen nauramaan. Asiakas ei voisi parempaa palautetta antaa.

Samaan aikaan putiikin pukukopeissa käy puheensorina. Iida Kaarela ja Tanja Korhonen sovittelevat kellohameita. Makutuomareina toimivat toimintakeskuksen ohjaajat. Naiset löytävät nopeasti suosikkimekkonsa lukuisista vaihtoehdoista. Tärkeimpänä perusteena he pitävät mekon väriä. Kaarelan valitsema puku on sekoitus viininpunaista ja mustaa, kun taas Korhonen valitsee joulunpunaisen ruutumekon.

-Rakastan joulua. Punainen on ihana väri, Korhonen sanoo ja kokeilee, miten mekon leveä helma pyörähtää.

Korhosen mielestä prinsessapäivä on tervetullut idea. Hänen mukaansa arjessa ei juuri tule laittauduttua, ja mekkoakin hän käyttää vain harvoin. Korhonen voi helposti yhtyä tapahtuman järjestäjien ajatukseen siitä, että jokaisella naisella pitäisi olla oikeus omaan prinsessapäivään vähintään kerran vuodessa.

Ida Kaarela sovittaa jalkaansa mustavalkoisia, korkeakorkoisia kenkiä. Korot kopisevat, kun hän testaa, millaista kengillä on kävellä.

-Nyt on niin prinsessaolo, Kaarela huokaa.

Muotiputiikin ovi aukeaa ja samassa joku alkaa kiljua. Kaikkien huomio kiinnittyy ovelle.

-Kyösti, Tanja Korhonen huudahtaa.

Kyösti Mäkimattila astelee Muotiputiikkiin ja kättelee kaikki paikallaolijat. Artisti on toimintakeskuksen naisten suuri idoli.

-Minä olen nähnyt sinut lavalla, Mari Palomäki kertoo Mäkimattilalle.

-Hmm, miksihän minä en muista sinua? Aah, sinulla on hiukset eri tavalla, laulaja sanoo ja viittaa Palomäen näyttävään nutturaan.

Entinen tangokuningas on tullut ilahduttamaan naisten päivää laulamalla. Artistin kutsuminen oli Anita Hallapellon viimehetken idea.

-Tarvitsevathan prinsessat oman kuninkaan, Hallapelto sanoo.

Kyösti Mäkimattilan esiintymisen jälkeen fiftari-naiset käväisevät Kahvila Rosessa. Heille on varattu kahviosta oma kabinetti ja prinsessaleivoksia. Päivän kruunaa tieto siitä, että naiset saavat pitää Muotiputiikki Helmestä valitsemansa mekot.

-Tämä on niin meidän päivämme, toteaa Helena Mäkinen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic