Lounais-Häme Forssa

Kaikki kunnossa EM-kisalavalle: Oma paras voi viedä Hakalan pitkälle

Tammelan Ryskeen forssalaisnostaja Janne Hakala hyvin harjoitelleena Euroopan mestaruuskisoihin.
Forssan Vesihelmen salilla treenaava Janne Hakala lähtee iloisella mielellä voimanoston EM-kisoihin. Kuvaaja: Lassi Puhtimäki
Forssan Vesihelmen salilla treenaava Janne Hakala lähtee iloisella mielellä voimanoston EM-kisoihin. Kuvaaja: Lassi Puhtimäki

Tammelan Ryskeen Janne Hakala on hyvillä mielin. Mies on kunnossa, ja kaikki alkaa olla valmista viikonvaihteen EM-kilpailuihin.

Hakala matkaa Unkarin Gyorissa käytäviin voimanoston masters-sarjojen klassisen tyylin Euroopan mestaruuskisoihin perjantaina. Hakalan sarja alle 120-kiloiset nostetaan viimeisenä kisapäivänä sunnuntaina.

– Kunto on hyvä. Olen saanut harjoitella terveenä, edes flunssaa ei ole ollut. Kaikki on mennyt suunnitellusti, Hakala kertoo.

Hakalan kyynärpää operoitiin viime syksynä, mutta käsi alkaa olla jo kunnossa. Penkkipunnerrus ei ole vielä aivan forssalaisen ennätystasolla, mutta ihan kohtuukunnossa kuitenkin.

– Kaikki olen yrittänyt tehdä niin hyvin kuin mahdollista. Olen kiinnittänyt huomiota myös ravintoon, lepoon ja kehonhuoltoon. Kaikki voitava on tehty, Hakala sanoo.

 

Unkarin EM-kisat ovat Hakalan nostouran toistaiseksi suurimmat. Hän on aiemmin nostanut SM-tasolla ja Länsi-Euroopan mestaruuskisoissa, mutta Gyorin kisat ovat hänelle ensimmäiset EM-tason arvokisat kilpailijana.

Klassinen nostomuoto eli niin sanottu raw-tyyli on lyönyt viime vuosina läpi, ja se näkyy myös EM-kisoissa. Unkarin EM-nostoihin on ilmoittautunut 278 kilpailijaa 24 maasta.

Suomesta kisoissa on mukana 22 osallistujaa.

– Ei minua jännitä sen enempää kuin muissakaan kisoissa, kertoo Hakala, joka tietää miten isoissa tapahtumissa pitää toimia. Hän on ollut aiemminkin arvokisoissa joukkueenjohtajana ja huoltajana.

 

Luitko tämän: Huikea mitalisaalis – Ei olisi juuri paremmin voinut mennä

 

M40-sarjassa eli masters I:ssä kisaava Hakala lähtee hakemaan kisoista ensin varmaa tulosta ja yrittää sen jälkeen parantaa tulostaan mahdollisimman hyväksi. Hakala ei kuulu kisan suosikkeihin, mutta toisaalta erot eivät ole isoja. Ja osa kilpailijoista on ilmoittanut järjestäjille ennätyksekseen varusteilla nostetut tulokset, kun Hakala on ilmoittanut klassisen tuloksen.

Jo Hakalan aloituspainoilla pitäisi syntyä 600 kilon yhteistulos. Nostaja olisi itse tyytyväinen 220 kilon kyykkyyn, lähelle 150 kiloa olevaan penkkiin ja noin 270 kilon maastanostoon. Maastanosto on Hakalan bravuuri, penkkipunnerrus on leikkauksen jäljiltä vielä hieman jäljessä normaalista.

– Omaa parasta lähden hakemaan. Ensin varmat aloitukset, sitten katsotaan mihin rahkeet oikein riittävät, Hakala sanoo.

 

Tammelan Ryskeestä ei muita nostajia kuin Hakala EM-lavalla nähdä. Kisoissa on kuitenkin mukana toinen kilpailija Lounais-Hämeestä, kun urjalalainen Sanna Joutsela kisaa N40-sarjan alle 72 kilon painoluokassa.

Seuratasolla Lopen Voima ja Kunto Teamia edustava Joutsela kilpailee sarjassaan jo tänään keskiviikkona. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic