Lounais-Häme

Kaikki paineet saarnamiehen tyttärellä

Vuoden toistaiseksi mielenkiintoisin UFC-ilta kamppaillaan lauantaina Las Vegasissa. Pääottelussa kohtaavat kohinalla vapaaottelumaailman kärkeen noussut irlantilainen Conor McGregor ja amerikkalaiskonkari Nate Diaz. Suulas ja kovanyrkkinen McGregor on UFC:n höyhensarjan hallitseva mestari, mutta lauantain ottelu käydään paria painoluokkaa ylempänä välisarjassa.

Illan maailmanmestaruusottelu isketään naisten höyhensarjassa. Mestaruuden voittamattomana pidetyltä Ronda Rouseyltä tyrmäyksellä viime marraskuussa voittanut amerikkalainen Holly ”Preacher’s Daughter” Holm kohtaa maannaisensa, sarjan kakkoseksi rankatun Miesha Taten.

Tate, entinen Strikeforce-mestari, on hävinnyt UFC-titteliotteluissa jo kahdesti Holmin pieksämälle Rouseylle. Holm ei ota lauantain ottelua silti kevyesti, vaan pitää Tatea monella tavalla vaikeampana vastuksena kuin lajin supertähteä Rouseytä.

– Tate on sisukas. Häntä vastaan on vaikea kontrolloida ottelua. Peräänantamattomuus on hänen suurin vahvuutensa, Holm kertoi MMA Fighting -sivustolle.
Vaikka kokenut Tate (17 voittoa–5 tappiota) on voittanut häkissä neljä ottelua putkeen, Holm (10–0) lähtee kamppailuun selkeänä suosikkina. Holm on entinen ammattinyrkkeilyn moninkertainen maailmanmestari ja potkunyrkkeilijä, joka ei ole hävinnyt vapaaottelukehissä kertaakaan.
Vaikka Holm tiedettiin kovaiskuiseksi ja kovapotkuiseksi ottelijaksi, hänen voittonsa Rouseystä oli UFC:n viime vuoden suurin yllätys. Holm pystyi puolustamaan vaivatta olympiapronssia judossa voittaneen Rouseyn alasviennit ja pehmitti tämän iskuillaan ennen kuin päätti ottelun päähän kohdistuneella potkulla.
Rousey oli ennen ottelua tv-show´ssa ennustanut mitä Holm tulisi yrittämään, mutta ei silti pystynyt puolustautumaan kehässä hyvin liikkuneelta ja järkevästi otelleelta Holmilta. Rouseyn kukistaminen siirsi paineet Holmin harteille, mutta hän uskoo pystyvänsä kantamaan ne.
– Onhan tässä paineita, koska en halua jäädä yhden iskun ihmeeksi. Haluan tehdä tästä toisen hyvän ottelun. Monella tapaa tämä on vaikeampi ottelu minulle kuin Rousey-kamppailu. Vaikeampi eri osa-aluilla, Holm sanoi.
Jos Rousey on olympialuokan judoka, joka oli ennen Holmin kohtaamista päättänyt kaikki ottelunsa nopeasti käsilukkoon tai iskuihin, Tate on painin ja brassijujutsun taitaja, jolla on myös tyrmäävän kovat lyönnit.
– Minä aion viedä mestaruusvyön mukanani, enkä silloin välitä, pidänkö vastustajastani vain en. Ystävyys ei vaikuta siihen miten ottelen, kertoi Tate MMA Hourille. Holm ja Tate ystävystyivät filmatessaan Fight Valley -elokuvaa.
Holmin ja Taten kohtaaminen on vuosikymmeneen ensimmäinen titteliottelu, joka ei saanut pääottelun paikkaa UFC-illassa, vaan tuo asema meni McGregorin ja Diazin yhteenotolle. Kakkospaikalle jääminen ei tunnu Holmia häiritsevän.
– Monet ovat sanoneet minulle, että sinun pitäisi olla pääottelussa. Minulle se ei ole tärkeää, pääasia on, että pääsen ottelemaan, jalat maassa pitävä Holm totesi MMA Junkie -sivustolle. FL

 

Kahden lajin mestari
34 vuotta, 173 senttiä, ottelupaino 61 kiloa.Asuu Albuquerquessa, Uudessa-Meksikossa Yhdysvalloissa.Lempinimi Preacher's Daughter.Nyrkkeilyammattilaisena 2002–2013: 38 ottelua, joissa 33 voittoa, 2 tappiota, 3 tasapeliä.Potkunyrkkeily 2002–2003: 3 ottelua, 2 voittoa, 1 tappio.Vapaaottelu 2011– : 10 ottelua, 10 voittoa.Nyrkkeilyssä moninkertainen maailmanmestari välisarjassa, The Ring -lehden Vuoden naisnyrkkeilijä 2005 ja 2006.Vapaaottelussa UFC:n höyhensarjan mestari, voitti tyrmäyksellä lajin supertähden Ronda Rouseyn.Puolustaa lauantaina ensimmäisen kerran titteliään Miesha Tatea vastaan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti