Lounais-Häme

Kaikki tiet vievät Forssan ammatti-instituuttiin – Yhdeksäsluokkalaiset tutustuvat ammattikouluun

Forssan ammatti-instituutilla järjestetään tällä viikolla vuosittainen tutustumiskierros peruskoulunsa päättäville. Tutustumista täydentävät Avoimet ovet -päivät ammattikoululla ensi vuoden puolella 9. helmikuuta.
Rakennusalan opettaja Kai Wahlman esittelee työvarusteita Ronjalle (oik.) Annastiinalle, jotka opiskelevat Urjalan yhteiskoulusta.

Yhdeksäsluokkalaisia tulee tällä viikolla ammatti-instituuttiin, jossa he pääsevät tutustumaan laajaan koulutusalojen valikoimaan.

Yhdeksäsluokkalaisia saapuu forssalaisten lisäksi Urjalasta, Somerolta, Jokioisilta, Tammelasta, Humppilasta ja Karkkilasta. Peruskoulun päättävät kiertävät tutoreiden johdolla eri alojen pisteillä, joilla he viipyvät noin 10 minuuttia. Pisteillä he saavat tutkia alan työkaluja.

FAI:lla on uutena koulutusalana ensimmäistä kertaa yhteishaussa kiinteistö- ja puhtausala. Koulutusalalla oppii ylläpitämään ja huoltamaan kiinteistötekniikan sähkö- ja ohjausjärjestelmiä. Työ on itsenäistä ja monipuolista sekä vastuullista palvelutyötä.

Töissä tarvitaan vankan tietopohjan ohella vastuullisuutta, huolellisuutta ja oma-aloitteisuutta. Hyvät vuorovaikutustaidot ja asiakaspalveluhenkisyys korostuvat työssä. Kyseessä on kasvava ala, jonka työllisyysnäkymät ovat hyvät.

Tutustumiskierrosta oli kiertämässä myös Urjalan yhteiskoulun Annastiina, Ronja ja Saara. He kertoivat menevänsä luultavasti lukioon.

Kiinteistö- ja puhtausalan pisteellä kysyttiin yhdeksäsluokkalaisilta, mitä tulee mieleen puhtausalasta?

Yhdeksäsluokkalaiset olivat aivan hiljaa, sitten toinen tutoreista vastasi, “tulee mieleen siivooja, joka siivoaa koulun käytävää.”

Samaisella pisteellä, alan esittelijä kysyi yhdeksäsluokkalaisilta, tietävätkö he, mitä heistä tulee isona. Kolme yhdeksäsluokkalaista poikaa vastasi, että rakennuskoneen kuljettaja, logistiikka-ala ja autoala kiinnostaisivat heitä

– Ammattikoulu on hyvä niille, jotka haluavat suoraan jollekin alalle, totesi yhdeksäsluokkalainen Annastiina Urjalasta.

Sähköalan opiskelijat esittelivät, mitä he ovat tehneet ensimmäisellä vuodella ja mitä työvälineitä he käyttävät. Sekä pinta- että rakennusalalla käytiin läpi, mitä kaikkea koulutusalalla tehdään: opiskelijat saavat esimerkiksi tilaustöitä.

Kirjoittaja Sara Mäki opiskelee media-alaa Forssan ammatti-instituutissa ja on työssäoppimassa Forssan Lehdessä.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic