Lounais-Häme

Kaikki yrityspalvelut samasta talosta

Forssan Yrityskehitys oy:n toiminta käynnistyi heinäkuun alussa.

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko kertoo sulautumisen tuovan tulevaisuudessa synergiaetuja, jotka takaavat, että niukkoja voimavaroja saadaan paremmin käyttöön.

-Tämä tuo yritykselle laaja-alaisemman palvelujen repertuaarin.

Yhdistymisen myötä lisäksi alkaa myös laajempi kehittämishankkeiden koordinointi. Yhteistyötä Hämeen ammattikorkeakoulun ja Luonnonvarakeskus Luken kanssa lisätään. Kaupunginjohtaja arvioikin yrityksen olevan jatkossa enemmän kehitysyhtiö. Tämä lisää Sulkon mukaan proaktiivisia toimintamahdollisuuksia.

Kaupunginjohtaja mainitsee omana näkemyksenään, että tulevaisuudessa jossain aikataulussa Yrityskehityksen, ammattikorkeakoulun ja Luken toiminnot voisivat olla samoissa tiloissa.

-Seuraava vaihe voisi olla kysyä, pitäisikö niitä siirtää. Se ei kuitenkaan ole tämän päivän asia.

Yhdistymistä suunnitellessaan kaupunki osti Kehittämiskeskuksen osakkeet Humppilalta, Jokioisilta, Tammelalta ja Ypäjältä joulukuussa 2015. Valmistelut sulautumista varten alkoivat tämän jälkeen. Jatkossa Yrityskehitys tuottaa räätälöityjä palveluita ympäristökunnille tarvittaessa ostopalveluna. Toistaiseksi vain Humppila ostaa palveluita Yrityskehitykseltä. Muut kunnat eivät ole olleet halukkaita.

-Ei ole ollut yhteistä näkemystä siitä, mitä kehittämistoiminta sisältää, Sami Sulkko sanoo.

-Forssan seutu on jäänyt alisuoriutujaksi. On jääty pyörittelemään asioita kuntien kesken, kun muualla on menty vahvasti eteenpäin hakien markkinointikontakteja. Elinkeinopolitiikan toimintamalleja pitää rohkeasti uudistaa ja katsoa pidemmälle ja rohkeammin tulevaisuuteen. Se avaa mahdollisuuden toimintatapojen uudistamiseen.

Forssan Yrityskehitys oy:n hallituksen puheenjohtaja Arto Heino odottaa myös yhdistymiseltä synergiaetuja.

-Kumpikin yhtiö on palvellut elinkeinoelämää ja yrityksiä.

Tarkoituksena on saada samasta paikasta kaikki yritysten palvelut. Palvelutarjonta myös laajenee.

Yhtenä tavoitteena olisi seutukunnan ulkopuolella olevien yritysten sijoittautuminen Forssaan. Heino katsoo tämän hyödyttävän kaikkia osapuolia. Yritysten lisääntymisellä hän arvioi olevan myös työllistävä vaikutus.

Arto Heino kertoo, että Yrityskehityksen toimintaa kehitetään pikkuhiljaa.

-Aluksi tärkeintä on, että uusi yhtiö saadaan toimimaan mutkattomasti ja että jokaiselle työntekijälle löytyy mielekäs ja järkevä toimenkuva. Oma julkikuva ja markkinointi täytyy myös tarkkaan suunnitella. Mataloitetaan kynnyksiä, että yrittäjien on tänne helppo tulla.

-Aika isoja odotusarvoja Yrityskehitykselle asetetaan, että se onnistuisi omassa työssään, Heino arvelee.

Kaupunginjohtaja Sulkon kantaan Forssan alisuoriutumisesta markkinoinnissa puheenjohtaja toteaa:

-Vähän on poteroiduttu kyllä. On hyvä tiedostaa, että näin on tapahtunut, jotta toimintaa voidaan parantaa. FL

Forssan Yrityskehitys oy
Forssan Seudun Kehittämiskeskus oy:n ja Forssan Liike- ja Teollisuuskiinteistöt oy:n sulautumisesta muodostuneen Forssan Yrityskehitys oy:n hallituksen puheenjohtaja on Arto Heino ja varapuheenjohtaja Kaisa Lepola. Muut jäsenet ovat Jari Kantelus, Jaana Lähteenkorva ja Jaakko Mäki. Toimitusjohtajana toimii Veikko Heimo.Forssan Yrityskehitys oy tarjoaa yritysneuvontaa ja elinkeinopalveluita Forssan yrityksille, edistää seudun elinkeinoelämän kehittämistä, vuokraa yrityksille toimitiloja, tarjoaa yritystilojen kiinteistönhoitopalveluita sekä ylläpitää Forssan seudun yritysrekisteriä ja liiketoimintapörssiä. Kaikki toiminnot ovat jatkossa saatavilla entisen Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen tiloissa Koulukadulla.Kaupunginhallitus totesi maanantaina, että Forssan Yrityskehitys oy on perustettu suunnitelman mukaisesti. Kokouksessa hyväksyttiin yrityksen yhtiöjärjestys.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti