Lounais-Häme

Kaikkonen: Ryhmänjohtajatapaaminen puhdisti ilmaa, omat kokoukset silti tarpeen

Helsinki
25.09.2018, 14:20

Kotimaa

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat löysivät yhteisymmärryksen viime viikon tapahtumista kokouksessaan eduskunnassa, kertoi keskustan ryhmänjohtaja Antti Kaikkonen. Kaikkosen mukaan ryhmyrit keskustelivat asiat halki ja heillä on nyt yhteinen käsitys siitä, että kokoomuksen perjantainen kannanotto perustui julkisuudessa olleisiin vääriin tietoihin.
Kaikkosen mukaan tapaaminen puhdisti ilmaa, mutta siitä huolimatta keskustan ja sinisten omien ryhmien kokoukset ovat tarpeen tänä iltana.
Hallituspuolueiden välejä on hiertänyt ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamusäänestyksen jälkipyykki. Sinisten ryhmänjohtaja Simon Elo on kutsunut sinisten eduskuntaryhmän kello 17 ylimääräiseen ryhmäkokoukseen, jonka aiheena on hallitusyhteistyö.
Keskustan eduskuntaryhmä on koolla Kesärannassa samaan aikaan. Ryhmänjohtaja Kaikkonen vahvisti STT:lle myöhään eilen, että hän oli kutsunut ryhmän koolle pääministerin virka-asuntoon. Tänään Kaikkonen kertoi, että kokouksessa käydään läpi ajankohtaista tilannetta.
Kokoomuksen ryhmänjohtaja Kalle Jokinen kertoi STT:lle, ettei ryhmällä ole tarvetta pitää ylimääräistä kokousta tänään.

Sanaharkan takana osin epätarkka siteeraaminen

Ulkoministeri Soini sai perjantaina eduskunnan luottamuksen selvin lukemin 100-60. Oppositiopuolueet SDP, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP olivat esittäneet Soinille epäluottamusta, jonka taustalla on tyytymättömyys Soinin aborttikannanottoihin.
Kolme kokoomuslaista lipesi hallitusrintamasta ja kieltäytyi äänestämästä Soinin luottamuksen puolesta. Kokoomuksen Jokinen kertoi perjantaina ryhmän tiedotteessa, ettei hän hyväksy ulkopuolista painostusta tai vähättelyä kokoomusedustajia kohtaan. Jokinen mainitsi tiedotteessa myös Sipilän.
Sunnuntaina Ylen Pääministerin haastattelutunnilla Sipilä kertoi kokevansa, että häntä on syytetty kokoomuksen ryhmän taholta.
Sanaharkan taustalla oli osin pääministerin siteeraaminen väärin muun muassa STT:n uutisessa.
Sipilä vastasi viime torstaina Itävallassa toimittajille neljään eri kysymykseen luottamuslauseäänestyksestä. Kolme niistä koski yleistä tilannetta ja yksi keskustan sisäistä ryhmäkuria. Keskustan eduskuntaryhmää koskevaan kysymykseen Sipilä sanoi, ettei hän usko kenelläkään olevan mitään ongelmaa painaa äänestyksessä vihreää nappia.
STT:n uutisessa ei kuitenkaan täsmennetty, että kysymys oli koskenut keskustaa. Tämä saattoi johtaa siihen, että kokoomuksessa tulkittiin Sipilän vähätelleen sitä, kuinka vaikea asia kokoomuslaisille on, kuten eduskuntaryhmän Jokinen tiedotteessaan kirjoitti.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti