Lounais-Häme

Kaikkonen: Ryhmänjohtajatapaaminen puhdisti ilmaa, omat kokoukset silti tarpeen

Helsinki
25.09.2018, 15:01

Kotimaa

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat pääsivät yhteisymmärrykseen viime viikon tapahtumista kokouksessaan eduskunnassa, kertoi keskustan ryhmänjohtaja Antti Kaikkonen. Kaikkosen mukaan ryhmyrit keskustelivat asiat halki ja heillä on nyt yhteinen käsitys siitä, että kokoomuksen perjantainen kannanotto perustui julkisuudessa olleisiin vääriin tietoihin.
Kaikkosen mukaan tapaaminen puhdisti ilmaa, mutta siitä huolimatta keskustan ja sinisten omien ryhmien kokoukset ovat tarpeen tänä iltana.
– On tärkeää, että pöytä puhdistuu ja kaikki saavat jäitä hattuun, Kaikkonen perusteli.
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen mukaan hallituspuolueiden ryhmäpuheenjohtajien kokouksessa käytiin hyvä keskustelu.
– Käytiin tämä kokonaisuus läpi, Jokinen sanoi.
Jokisen mukaan kaikilla on nyt samanlainen käsitys siitä, mitä tapahtui.
– Täytyy sanoa, että onhan se harmittava episodi, että tämmöisten väärinkäsitysten kautta asiat menee tämmöiseen pisteeseen, Jokinen sanoi.
Jokisen mukaan oli väärinkäsityksiä, jotka johtivat tähän.
– Jos katsoo vaikka sen Yleisradion illan pääuutislähetyksen torstai-illalta tai lukee ne jutut, voi miettiä, minkä käsityksen niistä saa, Jokinen sanoi.
Jokinen sanoo, että on todella paljon suomalaisten ihmisten kannalta tärkeitä ja isoja asioita, joita hallituksen ja eduskunnan pitää vielä käsitellä ja viedä eteenpäin.
– Siinä mielessä kannattaa nyt keskittyä niihin ja viedä ne asiat maaliin, Jokinen sanoi.

Luottamusäänestyksen jälkipyykkiä pesty viime päivät

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamusäänestyksen jälkipyykki on viime päivinä hiertänyt hallituspuolueiden välejä. Ulkoministeri Soini sai perjantaina eduskunnan luottamuksen selvin lukemin 100-60.
Kolme kokoomuslaista lipesi hallitusrintamasta ja kieltäytyi äänestämästä Soinin luottamuksen puolesta. Kokoomuksen Jokinen kertoi perjantaina ryhmän tiedotteessa, ettei hän hyväksy ulkopuolista painostusta tai vähättelyä kokoomusedustajia kohtaan. Jokinen mainitsi tiedotteessa myös Sipilän.
Sunnuntaina Ylen Pääministerin haastattelutunnilla Sipilä kertoi kokevansa, että häntä on syytetty kokoomuksen ryhmän taholta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic