Lounais-Häme Forssa

Kaikulan maastot hiihtäjien mieleen, olotkin kohdillaan

Gustafsson ylivoimainen miehissä, Jalonen naisten nopein.
Jämin Jänteen Heta Jalonen piti parasta vauhtia naisten vitosella Kaikulassa. Kuva: Tapio Tuomela

Joachim Gustafsson ja Heta Jalonen olivat vikkelimmät Kaikulan hiihdoissa lauantaina Forssassa.

IF Femmania edustava Gustafsson jätti miesten kympillä toiseksi tullutta Lahden Hiihtoseuran Aki Kauppista lähes minuutin. Kolmas kisassa oli IF Femmanin Johan Gustafsson 1.15 velipoikaa Joachimia perässä.

Voittaja oli tyytyväinen iltapäivän puhteeseensa Forssan Salaman järjestämissä kisoissa.

– Aika hyvin kulki. Luultavasti tämän talven paras hiihto. Ensimmäisellä kierroksella vähän stressasin, mutta sitten pääsin vauhtiin ja loput kolme menivät hyvin, loviisalainen Gustafsson jutteli.

Gustafsson piti myös Kaikulan maastoista.

– Hyvä lenkki. Pidin siitä, että sieltä löytyi iso ylämäki. Minulle sopivat raskaat ylämäet, jonka jälkeen on palauttava lasku.

Gustafssonin talven päätavoite on Norjassa käytävissä veteraanien MM-kisoissa, joissa hän puolustaa M35-sarjan kultaa. Yleisen sarjan kisoista hän tähtää SM-hiihtoihin. Jollakin matkalla pitäisi yltää 30 parhaan joukkoon.

 

Jämin Jänteen Heta Jalonen jätti naisten vitosella Lahden Hiihtoseuran Alisa Pyrrön 15 sekunnin päähän. Kolmossijan nappasi Vantaan Hiihtoseuran Aira-Maarit Mantsinen. Juoksuareenoilta paremmin tunnettu Annemari Kiekara ehti kuudenneksi.

Jalonen ylsi selvään voittoon, vaikkei ollut aivan parhaassa iskussaan.

– Pari viikkoa on ollut aika vaikeaa. Ensin tuli ylirasitustila, sitten iski flunssa. Olen vasta keskiviikosta asti pystynyt treenaamaan kunnolla, Jalonen kertoi.

Jalonenkin piti Kaikulan luonnonlumiladuista. Talven päätavoitteet ovat SM-laduilla, joissa hän mielii 20 sakkiin.

 

Tammelalainen Nora Kytäjä hiihti toiseksi N16-sarjan vitosella. Edelle ehti vain Vammalan Seudun Voiman Jessica Junkkala.

– Ihan hyvältä maistui, jaksoin hyvin loppuun saakka, Valkeakosken Hakaa edustava Kytäjä kertoi.

Kytäjä piti maastoista, keli oli hyvä ja suksetkin toimivat. Hän kilpailee myös sunnuntaina, jolloin Tammelassa kisataan perinteisen tyylillä.

Kytäjä on ikäluokassaan maan parhaita keski- ja kestävyysmatkojen juoksijoita, mutta hiihtokin kulkee erinomaisesti. Tavoitteet ovat korkealla myös talven laduilla. Hän tähtää mitaleille hopeasompaloppukilpailuissa ja KLL:n kisoissa.

Muista paikallisista hiihtäjistä kolmen parhaan joukkoon Kaikulassa ylsivät kolmanneksi M10-sarjassa hiihtänyt Eino Korpela Tammelan Ryskeestä, kolmanneksi N10-sarjassa sijoittunut tammelalainen Nia Kytäjä Valkeakosken Hakasta, kolmanneksi N18-sarjassa tullut forssalainen Anni Virta Hakasta ja toiseksi M55-sarjassa yltänyt Jari Maunuksela Urjalan Urheilijoista.

Puijon Hiihtoseuran Santeri Kirjavainen voitti 16-vuotiaiden poikien viisi kilometriä. Voitossa oli paikallista sävyä, sillä hänen isänsä Pirkka on kotoisin Tammelasta. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic