Lounais-Häme Riihimäki

Kaisa Liski kiistää sopimusrikkomuksen ja väittää kaupungin johtaneen häntä harhaan Riihimäen tonttikaupassa

Julkkiskiinteistönvälittäjän mukaan tontin myymisestä rakentamattomana eteenpäin oli suullinen lupa, vaikka kauppakirjaan oli kirjattu sopimussakko.
Riihimäen kaupunki on haastanut kiinteistönvälittäjänä tunnetun Kaisa Liskin oikeuteen tonttikaupan ehtojen rikkomisesta. Kuva: Esko Tuovinen

Kiinteistönvälittäjän ammattinsa kautta paljon julkisuudessa ollut Kaisa Liski kiistää sopimusrikkomuksen tonttikaupassa, josta Riihimäen kaupunki vaatii häneltä yli 50 000 euron sopimussakkoa ja oikeudenkäyntikulujen korvaamista.

Liski osti kesällä 2018 kaupungilta 1 300 neliömetrin pientalotontin. Hinnaltaan 51 870 euron tontin yhtenä kauppaehtona oli, ettei sitä saa myydä rakentamattomana eteenpäin ilman kaupungin suostumusta. Sopimussakoksi oli määrätty tontin kauppahinta.

Hieman yli vuotta myöhemmin Liski myi tontin 120 000 eurolla. Tontti oli rakentamaton, eikä siihen ollut vireillä rakennuslupahakemusta.

Liski toimitti vastineen oikeudelle

Kanta-Hämeen käräjäoikeudelle lähettämässään vastineessa Liski toteaa, että hän sai kaupantekotilaisuudessa Riihimäen kaupungin edustajalta suullisen suostumuksen, että tontin saisi myydä myös rakentamattomana eteenpäin.

Kauppakirjaan jääneen sakkopykälän Liski luonnehtii olevan ”perusmuotoinen tekninen kirjaus, jota ei ole poistettu kauppakirjasta, vaikka osapuolten tarkoitus on ollut myydä kiinteistö (tontti) Liskille joko rakennuttamista taikka edelleenmyyntiä varten”.

Liskin mukaan kaupunki on tarkoituksellisesti tai viranomaisen huolimattomuudesta johtanut häntä harhaan.

Liski: perui tonttikaupan välittömästi

Liski toteaa ettei sopimusrikkoa ylipäätään tapahtunut, koska hän perui tontin jälleenmyynnin välittömästi Riihimäen kaupungin huomautuksen jälkeen. Liski omistaa tontin yhä, ja hän pitää sopimussakkoa kohtuuttomana ja vaatii sen sovittelemista korkeintaan 5 000 euroon.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus ei ole vielä määrännyt asialle käsittelypäivää. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic