Lounais-Häme

Kaislasalolla edessä kiireinen kesä

Samuli Kaislasalo ei ehdi lepäillä, vaikka sarjakausi on takana ja uuden alkuun meneekin tovi. Koijärven Kunnon kasvatti aloittaa huomenna keskiviikkona Kuortaneella leirin, jonka pohjalta valitaan maajoukkue kesän Kultaisen liigan peleihin.

Jos ja kun Kaislasalo raivaa tiensä uudessa liigassa pelaavaan kokoonpanoon, hänellä on edessä ainakin kuusi maaottelua ennen kesäkuun puolta väliä. Heinäkuussa Kaislasalo pakkaa taas laukut ja suuntaa Japaniin, jossa hakkuri pelaa ensi kauden maan pääsarjaa VC Nagano Tridentsin joukkueessa.

-Ruokaa on luvassa. Japanissa on yhden ulkomaalaispelaajan kiintiö, eikä sinne palkata passareita tai liberoita. Ulkomaalaiset pitkät pojat ovat hakkureita tai keskipelaajia, 205-senttinen Kaislasalo kertoo.

 

Kaislasalo teki sopimuksen Naganoon kevään korvalla. Agentti ilmoitti, että Japanin päässä olisi kiinnostusta, ja sopimus saatiin sorvattua. Kuopiolaisessa Leka Volleyssa kaksi kautta pelannut Kaislasalo saa pelaamisesta kelpo korvauksen ja auton alle, mutta ei pääse pestillään rikastumaan.

-Tridents on nousijaseura, eikä taustalla ole yhtä isoa yritystä kuin Panasonic Panthersilla. Voi sanoa, että tässä kysyntä ja tarjonta kohtasivat, Kaislasalo toteaa.

Forssalaishakkuri hakee Japanista kovuutta peliinsä ja lisää eväitä puolustamiseen. Japanilaiset lentopalloilijat eivät ole koolla pilattuja, mutta pelaajat ovat fyysisiä ja erinomaisia puolustamaan. Palloa ei saa hevillä jäämään kenttään.

Japanin pääsarja on Kaislasalon mukaan hyvätasoinen, todennäköisesti kovempi kuin Suomessa.

-Riikka Lehtonen ja Tuomas Sammelvuo ovat pelanneet Japanissa. Köpi (Sammelvuo) sanoi, että ensi kaudesta tulee mielenkiintoinen.

Kaislasalo on kysellyt ja googletellut tietoja Japanista, mutta tarkkaa käsitystä hänellä ei paikasta ja seurasta ole. Hän kuitenkin uskoo tulevansa toimeen seurassa ja maassa muutenkin. Seurassa pitäisi olla tulkki, lisäksi Kaislasalo aikoo opetella jonkin verran japania.

-En lähde laput silmillä reissuun. Pidän silmät auki ja uskon sopeutuvani paikalliseen kulttuuriin. Odotan hyvää vuotta.

 

Ennen Japanin-matkaa Kaislasalo osallistuu maajoukkueleirille Kuortaneella. Tämä on jo viides kerta kun 22-vuotias Kaislasalo on maajoukkueleirityksessä, mutta nyt pitäisi paikan itse joukkueessa avautua. Kaislasalolla on tilillään paljon nuorten maaottelupelejä, miehissä debyytti on tekemättä.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo nimesi leiritykseen 17 pelaajaa, joista 14 saa kutsun Kultaisessa liigassa pelaavaan maajoukkueeseen. Ryhmässä on kaksi hakkuria, kaksi passaria, viisi yleispelaajaa, viisi keskipelaajaa ja kolme liberoa. Matkassa on hyvä olla kaksi hakkuria, joten pitkään maajoukkuepelejä odottaneen Kaislasalon pitäisi suurella todennäköisyydellä olla mukana Suomen miehistössä, kun uuden liigan pelit alkavat 19. toukokuuta Tshekki-pelillä Mikkelissä.

-Lähden hyvillä mielin maajoukkueleirille, ei tässä liikoja jännitetä, Kaislasalo sanoo.

Kaislasalo pääsee leirille virtaa täynnä, vaikka takana on pitkä sarjakausi. Paikat ovat lentopalloilijan mittakaavalla kunnossa, mitä nyt pohje odottaa pientä operaatiota.

-En ole koskaan aiemmin ollut näin hyvässä fyysisessä kunnossa.

 

Kaislasalo pelasi vahvan kauden kuopiolaisessa Leka Volleyssä. Hän oli pitkään Mestaruusliigan pistetilaston kärjessä, kunnes tahti hieman tasaantui kauden lopun lähestyessä.

-Olihan siinä kaikenlaista, mutta en ala selittelemään.

Leka Volley kohtasi sarjan puolivälierissä lopulta SM-hopealle asti edenneen Hurrikaani-Loimaan. Kaislasalon ryhmä pystyi runkosarjassa kahdesti kaatamaan Hurrikaanin, mutta puolivälierissä loimaalaisjoukkue oli parempi voitoin 3–2.

-Semihyvä fiilis jäi siinä mielessä, että kausi oli parhaani tähän asti. Näytin, että pärjään hakkurina mestaruussarjassa, vaikka välillä oli kolmeakin äijää vastassa. Huono maku jäi siitä, että hävisimme puolivälierissä Hurrikaanille ja kausi jäi kesken, Kaislasalo sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti