Lounais-Häme

Kaislasalolla vaihteleva kausi Kuopiossa

Koijärven Kunnon ainoalla lentopallon mestaruusliigakasvatilla Samuli Kaislasalolla on takanaan vaihteleva syksy kuopiolaisen LEKA Volleyn aloituskuusikossa.

21-vuotiaaksi ja 205-senttiseksi varttunut Kaislasalo lähti jo lukiopoikana Forssasta Kuortaneen lentopallolukioon, jonka jälkeen hän siirtyi tamperelaisen Isku-Volleyn joukkueeseen Mestaruusliigaan.

Kaislasalo nousi kahtena Tampereen kautenaan Isku-Volleyn runkopelaajaksi, mutta viime keväänä hän innostui kuopiolaisjoukkueen houkutuksista.

– Tampere oli paras paikka missä olen pelannut, mutta halusin kokeilla uutta ja kuopiolaisten projekti kiinnosti, Kaislasalo perusteli siirtoaan Savoon.

LEKA Volley kokosi nuoren joukkueen, jossa on useita miesten maajoukkueportteja kolkuttelevia pelaajiia. Joukkueen isähahmona torjuu pari vuotta sitten Euroopan kiertueeltaan palannut keskitorjuja Jukka Lehtonen.

Kaislasalo pestattiin Kuopioon hakkuriksi, mutta omaksikin yllätyksekseen forssalaiskasvatti on pelannut syyskaudesta suurimman osan yleispelaajana.

– Yleispelaajamme Eelis Karinen pyöräytti nilkkansa ensimmäisessä kotipelissämme ja minut pistettiin hänen paikalleen, Kaislasalo kertoo.

Kaislasalo joutui itsekin myöhemmin sairaslistalle selkävamman vuoksi.

– Muutama peli jäi väliin, mutta palattuani jatkoin taas useimmiten yleispelaajana.

– Onhan se vähän oudolta tuntunut, kun olen pelannut viimeksi yleispelaajana Kunnon C-pojissa. Hakkurin paikka tuntuu omimmalta, mutta lopulta on aika sama kunhan saa pelata, tuumii Kaislasalo, joka saa välillä kuulla pelipaikkansa vasta ottelupäivän aamuna.

LEKA Volleyn kausi on sujunut alavireisesti, kun syyskauden 14 pelistä irtosi vain kolme voittoa. Vieraspeleistä kuopiolaisille tuli pelkkiä tappioita.

– Meillä on nuori mutta hyvä porukka, jossa esimerkiksi passarien keski-ikä on alle 19 vuotta. Etenkin marraskuu oli meille vaikea: seitsemän pelaajaa oli loukkaantuneena, valmentaja vaihtui viisi kertaa ja bussikuskikin kuoli, Kaislasalo summaa.

Valmentajana kauden aloittanut Lauri Hakala vetäytyi sairauslomalle. Jukka Lehtonen ja myös kakkosvalmentaja tuurasivat aikansa, kunnes penkin päähän tuli entisen KuPS-Volleyn pelaajana menestykseen luotsannut Tapio Nissi.

– Hakalan ja Nissin pelinäkemykset ovat täysin erilaiset, mutta eteenpäin mennään.

Kaislasalo kärsi viime vuonna olkapäävammasta, joka pudotti hänet muun muassa maajoukkueturnauksista niin, että ensimmäinen miesten maaottelu on vielä pelaamatta.

-Nyt olkapää on kunnossa. Viime kaudella jouduin muuttamaan vamman vuoksi iskutekniikkaani, mutta se taisi olla vain hyväksi, kun lyöntivalikoima tuli monipuolisemmaksi.

Kaislasalolla ei ole tietoa maajoukkueuran urkenemisesta, mutta ainakin kevään leirikutsua voisi veikata, jos kausi Kuopiossa jatkuu tehokkaasti.

Kaislasalolla on LEKA Volleyn kanssa 2+1 -vuotinen sopimus eli siis optio kolmanteen kauteen. Jo tämän kauden jälkeen hän voi siirtyä pelaamaan ulkomaille, jonne nuorukaisen tavoitteet ulottuvatkin.

Kaislasalo on viihtynyt Kuopiossa, jossa hän pystyy keskittymään lentopalloon ammattilaisena. Sattunaisina sivutöinä peluri on toiminut hierojana Tampereella suoritettua ammattitutkintoaan hyödyntäen.

– Kuopio on kuin iso Forssa eli aika rauhallinen paikka. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic