Lounais-Häme

Kaislasalon ura jatkuu Japanissa

Kuopiolaista LEKA Volleyta kaksi edelliskautta edustanut Koijärven Kunnon kasvatti Samuli Kaislasalo siirtyy kivikovaan Japanin lentopalloliigaan.

205-senttinen hakkuri on allekirjoittanut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Japanin pääsarjajoukkue VC Nagano Tridentsin kanssa. Nagano tulee uutena tulokkaana V.Leagueen, joka pelataan ensi kaudella kahdeksan joukkueen sijaan kymmenen joukkueen voimin.

-Fiilikset ovat huikeat! Ei sitä vielä oikein tajua, mihin on lähdössä – Japani on kuitenkin aika kaukana Forssasta. Ulkomaille on ollut aina haaveena päästä, ja sitä varten olen tehnyt hommia. Nyt se haave sitten toteutuu, 22-vuotias Kaislasalo iloitsee lentopalloliiton tiedotteessa.

 

Japanin liiga tunnetaan taitavista pelaajista. Yhden ulkomaalaispelaajan kiintiö tarjoaa Kaislasalolle ison roolin haastajajoukkueessa.

-Japanilaiset on aina tunnettu hyvinä puolustajina ja sitä itsekin haluaisin kehittää. Kun vastustajat puolustavat hyvin, niin onhan sitä palloakin lyötävä kovaa, jos haluaa menestyä, Kaislasalo pohtii.

Kaislasalo valittiin myös Kultaiseen liigaan valmistautuvaan Suomen maajoukkueleiritykseen. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo otti Kaislasalon uutisen ilolla vastaan.

-Japani on Samulille hieno mahdollisuus. Maa ja kulttuuri ovat erilaisia, mihin hän on tottunut. Se kasvattaa myös ihmisenä paljon, Sammelvuo sanoo.

 

Samuli Kaislasalo on edustanut pääsarjaurallaan myös Hurrikaania ja Rantaperkiön Iskua. Suomi-paidassa hän esiintyi vuoden 2013 alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa Meksikossa. Vuonna 2014 Kaislasalo valittiin vuoden miesjunioriksi ja 2015 Mestaruusliigan miestulokkaaksi.

Ennen Kaislasaloa Japanissa suomalaisista lentopalloilijoista ovat pelanneet Sammelvuo (Toyoda Gosei Trefuerza, 2005-06) sekä Riikka Lehtonen (NEC Red Rockets, 2006-07). Päättyneellä kaudella Tommi Tiilikainen valmensi Toyodan V.Leaguessa hopealle.

 

Uusimmat

Fingerpori

Näkoislehti