Lounais-Häme

Kakkonen yhä ilman kotivoittoa

Jokioisten Koetuksen kakkosjoukkue olisi kauden ensimmäisellä kotivoitolla noussut eilen Suomensarjan etelälohkon sarjataulukossa kakkoseksi. Voitto jäi kuitenkin ottamatta, kun nollilla ollut lohkon jumbo Ikaalisten Tarmo haki täydet pisteet Jokioisilta lukemin 2-0 (9-4, 7-5).

Peli lähti Koetukselta heti väärään suuntaan. Ikaalisten neljän lyöjän jälkeen vierasjohto oli jo 4-0 harhaheiton ja Koetuksen kopparien haparoinnin seurauksena. Heti perään Koetuksen lukkari Jere Salmi tarjoili vielä 5-0 juoksun väärillä.

Koetus kavensi tasoittavalla Eetu Mutikaisen ja Paavo Salon lyönneillä 5-3:een, mutta tuon lähemmäs Koetus ei päässyt. Ikaalisten lyöntipeli sujui ja se nakutteli juoksuja joka vuoroon.

Toinen jakso alkoi puolestaan Koetuksen rykäisyllä, kun Teemu Mäkinen löi takaa läpi kunnarin ja kahden tavallisen tuloksella. Ikaalinen tasoitti samassa vuorossa, mutta seuraavassa Ville Kallio palautti kotijohdon lukemiin 4-3.

Ensimmäisen jakson tavoin Ikaalinen paukutteli toisellakin juoksuja jokaisella lyöntivuorollaan ja karkasi myös toisen jakson voittoon. Ikaalinen iski yhteensä 16 juoksua eli saman verran kuin edellispeleissään yhteensä. Se voitti kolmostilanteet 25-16.

– Tavoitteena oli ottaa ensimmäinen kotivoitto, mutta pelasimme heikosti. Olimme etenkin räpylällä huonoja ja Ikaalinen pääsi rakentamaan tilanteita. En ole niinkään sisäpelistämme huolissani, mutta ulkopeli pitää saada toimimaan. Nyt siinä tuli virheitä normaalia enemmän, manaili Koetuksen pelinjohtaja Petri Lehtonen.

Koetuksen tehokaksikon muodostivat kolme juoksua mieheen lyöneet konkarit Teemu Mäkinen ja Ville Kallio.

Ikaalisten kauden avausvoittoa olivat avittamassa Mansen ykköspesisjoukkueesta lainassa olleet Joni Aalto ja Juho Ammesmäki. Aalto iski 1+4 juoksut ja viime kaudella Koetuksessakin hurjia lyöntejä tykittänyt Ammesmäki napsi kaksi juoksua hyvän lukkaroinnin ohella. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic