Lounais-Häme Forssa

Kakkosesta Ykköseen: FJK:n A-poikien kaudesta jäi hyvä maku suuhun

A-junnut nousivat kesällä Kakkosesta Ykköseen ja säilyttivät sarjapaikkansa.
FJK:n Konsta Laajalehto on niitä pelaajia, jotka pelasivat kesällä sekä A-pojissa että edustuksen riveissä.

FJK:n A-poikien kaudesta jäi hyvä fiilis, vaikka pelit päättyivät rumaan 1–6-tappioon TPV:lle P20:n Ykkösessä sunnuntaina Kuhalan tekonurmella. Joukkue aloitti kauden P20-sarjan Kakkosessa, nousi erinomaisten pelien jälkeen loppukaudeksi Ykköseen, jossa sijoittui lopulta kahdeksanneksi.

Kahdeksas sija varmisti, että Ykkösen sarjapaikka säilyy ensi vuodeksi. Taakse jäivät JanPa, ÅIFK, FC Haka-J ja LTU, joista kolme viimeksi mainittua putosivat Kakkoseen.

– Kaudesta jäi ihan hyvä maku suuhun. Tiesimme että Ykkönen on kovatasoinen sarja, jossa varsinkin kärkijoukkueet ovat erittäin hyviä. Tuon viimeisen pelin loppunumerot olivat turhan tylyt, sillä emme olleet niin huonoja kuin numerot näyttivät, kertoo FJK:n A-poikien valmentaja Ismo Suontausta.

Tiedossa oli, että FJK:lla on kaksikymppisten Kakkoseen tasokas joukkue, mutta nousu Ykköseen ei ollut keväällä vielä mielessä.

– Tiesimme, että meillä on vahva porukka, mutta emme miettineet Ykköstä kauden alussa. Kun pelit lähtivät sujumaan Kakkosessa hienosti, jouduimme aika pian ratkaisemaan, pelaammeko kauden lopun selvästi Kakkosta kovemmassa Ykkösessä.

FJK vei Kakkosen lohkonsa puhtaalla pelillä häviämättä otteluakaan. Kivikovan Ykkösenkin FJK aloitti mukavasti, mutta syksyn edetessä tahti hieman hyytyi. Lopputuloksena oli 11 pistettä, kahdeksas sija ja sarjapaikan säilyminen – erinomainen saavutus sekin forssalaisjoukkueelta.

– Olihan se hienoa päästä kiusaamaan niitä isojakin seuroja, Suontausta sanoo.

FJK:lla oli Suontausta mukaan Ykkösessä hieman huonoa tuuria. Moni tiukka peli hävittiin helpoista virheistä tulleisiin maaleihin.

– Laskeskelin, että meillä olisi voinut olla lopussa helposti sellaiset kuusi pistettä enemmän. Muutama tasainen peli hävittiin omaan hölmöilyyn.

FJK:lla oli koossa taitava ja nälkäinen joukkue. Kakkoseen materiaali oli leveä, Ykkösen tasolle leveyttä olisi voinut löytyä enemmänkin.

– Meillä on taitavia pelaajia, mutta ehkä olisimme tarvinneet pelipaikoille useammankin hyvän pelaajan, jotta pelipaikoista olisi tullut todellista kilpailua.

Suontaustan mukaan pelaajissa alkoi näkyä myös väsymystä kauden lopulla. Moni A-pojista pelasi myös FJK:n edustuksen peleissä Kolmosta.

– Tuplapelit ja -treenit alkoivat lopussa tuntua. Tässä on pohdinnan paikka, miten jatkossa toimimme.

FJK:n pelaajien taidot yksilöinä riittävät Suontaustan mielestä hyvinkin Ykköseen. Ensi kauden kehityskohteena on joukkuepelaaminen.

– Vedämme nyt hetken henkeä ja alamme pienen tauon jälkeä miettiä ensi kautta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic