Lounais-Häme

Kakkossarjan taso yllätti Ryskeen

Tammelan Ryske oli lentopallon Kakkossarjassa lähellä kauden ensimmäistä kotivoittoaan ja ylipäätään ensimmäistä voittoa, kun se sinnitteli viisieräisen pelin lohkon keskikastiin kuuluvaa Oripään Urheilijoita vastaan.

Peli kääntyi lopulta vierasvoitoksi lukemin 2-3 (25-19, 17-25, 20-25, 25-21, 12-15).

– Olimme kyllä selvästi parempi joukkue, mutta voittamisen pelko on kova ja menetimme pelin omiin virheisiin, harmitteli Ryskeen valmentaja Juha Härmä.

Sama värssy pätee oikeastaan Ryskeen koko alkukauteen. Sarjatulokas on hävinnyt kaikki kymmenen peliään. Sarjataulukkoon on kertynyt vain kolme pistettä kolmesta viiteen erään venyneestä pelistä.

– Täytyy myöntää, että Kakkossarjan taso on yllättänyt. Vastustajien peli on taktisempaa ja kovempaa kuin mihin totuimme sarjaa alempana, Härmä sanoo.

Ryskeen vaikeudet alkavat jo vastustajan aloitussyötöistä.

– Syötöt ovat pahoja ja meillä on vaikeuksia saada niitä kunnolla ylös. Sen myötä oman hyökkäyksen rakentaminen vaikeutuu.

Ryske on tehnyt viime peleissä joitakin kokoonpanomuutoksia, jotka Härmän mukaan rauhoittavat peliä.

– Toni Vilkkinen on siirtynyt liberoksi ja Ville Saarenmaa Aku Hirvosen kanssa yleispelaajaksi. Tämä kaksikko onkin onnistunut, kuten myös passari Joonas Hintsanen sen minkä palloja saa.

Ryskeen iskuvoimaa on vähentänyt se, että aikoinaan liigatasollakin palloja tappanut Jouni Karjala on pystynyt selkävaivoiltaan pelaamaan vain puolet peleistä.

Lohkon 13 joukkueesta kaksi parasta pääsee nousupeleihin. Niihin ei Ryske ole havitellut missään vaiheessa, mutta toisaalta putoamisen pelkoakaan ei ole, kun sarjasta putoaa vain luopumalla.

Ryskeen loppukauden tavoitteena on ottaa se ensimmäinen voitto ja sen jälkeen muitakin.

– Parempaan päin ollaan menossa. Nyt pitää saada peli toimimaan ja alkaa kääntää otteluita voitoksi ihan kotiyleisönkin vuoksi, Härmä patistaa.

Ryske on pelannut aika haipakkaa kymmenen ensimmäistä peliään puolessatoista kuukaudessa, mutta nyt tahti rauhoittuu. Ryske pelaa tämän vuoden puolella enää kolme peliä, joista vain yhden kotona joulukuun alussa lohkon kakkosta Lapin Narvi-Palloa vastaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti