Lounais-Häme

Kakkostie pahimpia pullonkauloja

Hämeen kauppakamari nostaa esiin valtatie 2:n palvelutason vaiheittaisen parantamisen listatessaan Hämeen tärkeimmät tiehankkeet.

Kakkostien parantamisessa akuuteimmat toimenpiteet kohdistuvat kauppakamarin mielestä Humppilaan ja Lasin yritysalueen liittymäjärjestelyihin.

-Liikenneväylien kunnolla ja sujuvuudella on suora vaikutus yritysten kilpailukykyyn ja investointipäätöksiin, Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen sanoo.

Kauppakamarien liikennehankelistaus on elinkeinoelämän täsmälista Suomen pahimmista liikenteen pullonkauloista ja merkittävistä kehittämiskohteista.

Muita tärkeimpiä tiehankkeita kauppakamarin mukaan ovat valtatie 10:n kehittäminen kaupunkimaisena pääväylänä Hämeenlinnan kantakaupungin alueella sekä vatatie 12 välillä Uusikylä-Tillola.

Hollolan ja Lahden kautta Kouvolaan kulkeva valtatie 12 yhdistää itä-länsisuuntaisena päätieyhteytenä läntisen Suomen Kymenlaaksoon ja sitä kautta jatkoyhteyksineen myös Pietariin.

-Tieyhteys on kansainvälisen liikenteen yhteys itärajan rajanylityspaikoille sekä merkittävä teollisuuden ja elinkeinoelämän kuljetusreitti, Eerikäinen korostaa.

Liikenneväylien kunnolla ja sujuvuudella on suuri merkitys alueiden ja yritysten kilpailukyvylle ja investointipäätöksille.

-Liikennejärjestelmän suunnittelu on murroksessa. Nyt mietitään askelmerkkejä myös tulevalle maakuntauudistukselle, jossa maakunnille siirtyy vastuuta tienpidosta ja liikenteen suunnittelusta, Keskuskauppakamarin liikenneasiantuntija Kaisa Saario painottaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic