Lounais-Häme Humppila

Kakkostielle joululahja eduskunnalta: 400 000 euroa remontin aloittamiseen Humppilan kohdalla

Kakkostietä on korjattu vaihe vaiheelta: seuraavana vuorossa on Humppilan osuus. Kuva: Tapio Tuomela
Kakkostietä on korjattu vaihe vaiheelta: seuraavana vuorossa on Humppilan osuus. Kuva: Tapio Tuomela

Kakkostien remontti Humppilassa saa aloitusrahat valtion ensi vuoden talousarvioon. Kakkostien lisätöiden aloittamiseen on kohdennettu 400 000 euroa tänään julkaistussa eduskunnan valtiovarainvaliokunnan talousarviota koskevassa mietinnössä.

Koko hankkeen kustannusarvio on noin neljä miljoonaa euroa. Forssalaisen kansanedustajan, valtiovarainvaliokunnan jäsenen Sanni Grahn-Laasosen (kok.) mukaan nyt sovitulla summalla päästään alkuun, mutta lisää tarvitaan.

– On selvää, että rahaa tarvitaan lisää ensi vuonna, eli työtä on jatkettava. Tämä oli hyvä alku, mutta hallituksen on osoitettava ensi vuoden lisätalousarviossa lisärahoitusta, jotta hanke saadaan toteutettua kustannustehokkaasti kerralla ja kokonaisuudessaan.

Hämäläiset kansanedustajat tekivät asiasta yhteisen talousarvioaloitteen aiemmin syksyllä.

Humppilan kunnanjohtaja Jari Keskitalo ottaa tiedon määrärahoista tyytyväisenä vastaan. Kunta on pitänyt kakkostien kehittämistarpeita aktiivisesti esillä.

– Lasitehtaan ympäristössä on paljon parantamisen varaa. Tuolla summalla päästään ainakin suunnittelussa eteenpäin ja saadaan toivottavasti parannettua esimerkiksi katuvalaistusta. Sillä saataisiin turvallisuutta lisättyä.

 

Luitko tämän: Humppilalla useita toiveita tienpidosta ely-keskukselle: Taipaleentie kuntoon, valtateille valoa ja riista-aitaa

 

Kakkostien remontti on saanut rahoitusta vaiheittain. Vuosina 2017–2018 korjattiin noin 15 kilometrin pätkä Tammelassa Mullinkallion ja Häiviän välillä. Kokonaisbudjetti myös tälle osuudelle oli noin neljä miljoonaa euroa.

Valtiovarainvaliokunnan mietinnössään osoittamat lisäresurssit ovat yhteensä 40 miljoonaa euroa. Suurimmat määrärahalisäykset osoitetaan liikenneväylien korjausvelan vähentämiseen (noin 13 milj. euroa) ja osaamisen tukemiseen (noin 11 milj. euroa). FL

 

Lue myös: Kakkostiestä tuli turvallisempi: Riista-aita vähensi törmäyksiä (FL 25.7.2019)

 

Muokattu 12.12.2019 klo 15.43:

Lisätty Jari Keskitalon kommentti.

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic