Lounais-Häme

Kakkostien remontti etenee hyvää vauhtia

Valtatie 2:n tieremontti Mullinkallion ja Häiviän välillä on edennyt jopa odotuksia nopeammin. Urakoitsijan, Oteran oy:n työpäällikkö Kimmo Kanerva kertoo remontin valmistuvan vähintään alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Tieremontti alkoi viime vuoden heinäkuussa ja sen odotetaan valmistuvan marraskuuhun mennessä.

-Urakka etenee suunnitelmien mukaan ja jos hyvin menee, niin remontti voi olla valmis jo lokakuun lopulla, Kanerva kertoo.

Korjattava osuus on 15,5 kilometriä. Tietä levennetään molemmilta kaistoilta metri.

-Teemme levitystä valmiiksi suurin piirtein yhden kilometrin viikossa, Kanerva sanoo.

 

Levennyksen lisäksi kallioleikkauksiin lisätään tiekaiteita, tienvarteen pystytetään riista-aitoja sekä liuskoja loivennetaan. Matkalle sijoittuu myös runsaasti yksityistie- ja liittymäjärjestelyjä, joissa vanhoja liittymiä voidaan korvata uusilla liittymäjärjestelyillä.

Kanervan mukaan riista-aitoja ryhdytään pystyttämään lähiviikkojen aikana.

-Aikaisemmin tällä osuudella ei ole ollut riista-aitaa, mutta nyt tulee reilu 11 kilometrin pätkät molemmille puolille, Kanerva selvittää.

Remontin budjetti on neljä miljoonaa euroa ja Kanervan mukaan budjetissa pysytään, koska urakan aikana ei ole ilmennyt suuria ongelmia.

Ainoastaan liikennejärjestelyt saivat remontin alkuvaiheessa kritiikkiä tietä paljon käyttäviltä autoilijoilta, mutta tilanne on rauhoittunut. Liikenteen ohjauksessa käytetään liikennevaloja, jotka ovat ajoittain ruuhkauttaneet liikenteen etenkin ruuhka-aikoina aamulla sekä iltapäivällä.

-Liikennejärjestelyt ovat sujuneet erinomaisesti. Ei ole tullut enää oikeastaan yhtään palautetta tienkäyttäjiltä. Tietä pääsääntöisesti ajavat ihmiset ovat varmaankin jo tottuneet liikennevaloihin, Kanerva pohtii.

 

1960-luvun alkupuolella valmistunut tie rakennettiin sen ajan normien mukaisesti noin kahdeksan metrin levyiseksi ja on ollut uudempia valtateitä kapeampi. Remontin myötä nopeusrajoitusta tiellä voidaan nostaa 100 kilometriin tunnissa nykyisen 80 kilometrin tunnissa nopeusrajoituksen sijaan.

Helsingin ja Porin välillä kulkevan kakkostien pituus on kaikkiaan 227 kilometriä. Valtiolla ei ole ollut varoja panna tietä kuntoon kerralla ja siksi tietä on korjattu vähitellen kuluvan ja viime vuosikymmenen aikana. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/43259-kakkostie-kinttupolusta-menovaylaksi

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/39468-kakkostien-liikennevalot-herattaneet-naraa

 

Uusimmat

Fingerpori

comic