Lounais-Häme

Kakku kokoon ja ei muuta kuin herkuttelemaan!

Viinirypäle halkeaa veitsen alla sutjakkaasti ja löytää tiensä cocktailtikkuun juuston, nakin ja kurkun viereen helposti.

Sitten tuleekin vaikea osuus.

-Tikut katkeavat niin helposti, tämä on aika hankalaa. Pitää painaa tosi kovaa, Salla Viskari, 8, selittää tökätessään cocktailtikun vesimelonia vasten.

Pienen yrittämisen jälkeen vesimelonin kuori antaa periksi. Kun cocktailtikkuja on vesimelonin pinnassa useampi kymmenen, hahmottuu myös siitä syntyvä teos: vesimelonisiili!

-Minulla menee leipoessani aina taikina pieleen kotona. Aina on joko liikaa jauhoja, maitoa tai jotain muuta, osaan tehdä vain lättytaikinan. Tässä ei tarvitse tehdä taikinaa, se on hyvä, Vilma Simola, 11, kommentoi vierestä.

Vesimelonisiili oli yksi Kehräämön nuorisotila Kuutamossa torstaina syntyneistä herkuista, kun nuorisotoimi järjesti syysviikon kunniaksi kakkukarkelot.

Yhteensä 23 alakouluikäistä lasta puuhasteli neljässä eri ryhmässä kakkuja kasaan.

Keittiössä syntyi koristeellisia kuppikakkuja, keittiön ulkopuolella kakkutaikinan päälle levittyi kermavaahtoa ja mansikkahilloa. Osa väritteli paperille piirrettyjä kakkuja.

-Yleensä leivomme kotona esimerkiksi pullaa ja pitsaa. Olemme kyllä vesimelonisiilejäkin tehneet, sen tekoa odotamme nytkin eniten, Ninni, 7, ja Noora Salo, 10, tuumailevat.

Salon sisarukset ovat olleet kiireisiä syyslomaviikolla, sillä he ovat ehtineet muun muassa käydä laivamatkalla ja uimassa. June Saviniemi, 11, taas on viettänyt viikkoaan serkkujen kanssa ja käynyt elokuvissa.

-Ja sitten olimme liikennepuistossa, Saviniemi muistelee.

Vastaava nuoriso-ohjaaja Jaana Riitamaa ilahtuukin siitä, että lapset ovat olleet syyslomaviikolla aktiivisia. Nuorisotoimi on viikon mittaan tehnyt oman panoksensa aktiivisuustasojen nostossa järjestäessään monenlaista puuhaa lapsille ja nuorille, kuten liikennepuiston syysajot.

-Leivonnat ja kokkaukset syys- ja talvilomaviikolla ovat meillä aina suosittuja. Mikäs tämän parempaa tekemistä vastapainoksi ruutujen tuijotukselle, Riitamaa hymyilee. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic