Lounais-Häme

Kakku kypsyi haukattavaksi

Puolitoista vuotta sitten Nicolas Jokinen puhui mieleensä hiipineestä ideasta ensimmäistä kertaa ääneen.

-Sanoin Mikolle, kuinka siistiä olisi, jos järjestäisimme Forssassa hiphop-festivaalin, Jokinen kertoo.

-Silloin oli bändillä kiireitä ja totesin vain, että otetaan rauhassa, ei haukata liian isoa kakkua vielä. Ajatus jäi sitten kytemään, Mikko Kallio sanoo.

Nyt ajatus on kypsynyt jo toteutusasteelle. Tapahtumajärjestäjät Jokinen ja Kallio ovat yhdessä työryhmänsä Harri Välimaa-Kaisa Koisti-Nuutti Pura-Timo Kallio kanssa tuomassa täytettä Forssan tyhjältä näyttävään syyskuiseen tapahtumakalenteriin Forssa Hip Hop Festin muodossa.

Tapahtumajärjestäjät näkevät, että hiphop-festivaali istuu hyvin Forssaan.

-Paikallisessa hiphop-kulttuurissa on juuri nyt hyvä meno, Kallio toteaa.

FHHF koostuu sekä lapsille ja nuorisolle suunnatusta päihteettömästä tapahtumasta että K18-iltatapahtumasta.

-Ajatuksena oli heti alkumetreistä lähtien järjestää kaksi tapahtumaa. Haluamme tarjota myös lapsille ja nuorisolle mahdollisuuden tulla turvalliseen ympäristöön nauttimaan hiphop-musiikista, Jokinen toteaa.

Päivätapahtumassa esiintyy neljä artistia, iltatapahtumassa yhdeksän. FHHF:n esiintyjäkaarti paljastetaan yleisölle vähitellen. Jokaisena sunnuntaina julkaistaan yksi festivaalille kiinnitetty artisti kerrallaan. Koko kattaus on selvillä heinäkuun alussa.

-Ensimmäinen kiinnityksemme on Karri Koira ja Ruudolf, Jokinen kertoo.

Tapahtuma järjestetään Bar54:ssä ja liput sinne myydään ovelta.

-Tapahtumapaikan valintaan vaikutti se, että katsomme nyt ensimmäisenä vuonna, millainen vastaanotto on. Näin jää tilaa laajentaa. Kolmen vuoden päästä Forssa Hip Hop Fest järjestetään Pilvenmäellä ja kävijöitä on 20000, miehet visioivat.

Uusimmat

Fingerpori

comic