Lounais-Häme

Kaksi aloitetta valmisteluun

Forssan kaupunginhallitus lähetti kaksi valtuustoaloitetta lautakuntiin valmisteltavaksi. Sivistys- ja tulevaisuuslautakuntaan lähettiin valmisteluun valtuutettu Marjo Kotioja-Partasen (kok.) valtuustoaloite lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien parantamisesta.

Aloitteen mukaan harrastuksen aloittamisen suurin yksittäinen este ovat kustannukset. Nuorisobarometrin mukaan 35 prosenttia nuorista on jättänyt harrastuksen aloittamatta rahapulan takia. Harrastustakuun tavoitteena on tarjota jokaiselle lapselle tai nuorelle vähintään yksi harrastus. Aloitteen on allekirjoittanut Kotioja-Partasen lisäksi 19 valtuutettua tai varavaltuutettua.

Toisena valtuustoaloitteena sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan sekä teknisen ja ympäristötoimen toimialalle valmisteluun kaupunginhallitus lähetti valtuutettu Janne Vuorenmaan (sd.) aloitteen kaupungin omistamien tyhjien tilojen käytöstä kulttuurin edistämisessä.

Tiloja löytyy mm. linja-autoaseman alakerrasta., joita voitaisiin tarjota edellisesti esimerkiksi taiteenharrastajille työtiloiksi. Myös linja-autoaseman katutasosta löytyy tyhjiä tiloja esimerkiksi Matkahuollon vietyä palvelunsa linja-autoaseman pohjoispäähän. Myös Paavolan nuorisotilan ja Viksbergin Vikspirtin tilojen mahdollista lisäkäyttöä pitäisi tutkia. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti