Lounais-Häme Forssa

Kaksi apteekkia samaan kauppakeskukseen – Forssan Keskusapteekki muuttaa Prismakeskukseen

Prismakeskuksessa on kohta kaksi apteekkia, keskustassa ei yhtään. Apteekkarina aloittaa Kati Leino.
Apteekkari Kati Leino siirtyy Forssan Keskusapteekin apteekkariksi. Edessä on muutto Kartanokeskuksesta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Apteekkari Kati Leino siirtyy Forssan Keskusapteekin apteekkariksi. Edessä on muutto Kartanokeskuksesta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Keskusapteekki muuttaa Kartanokeskuksesta Prismakeskukseen, ja myös apteekkari vaihtuu.

Uutena apteekkarina aloittaa 11. syyskuuta alkaen Kati Leino, joka on parhaillaan apteekkarina Apteekki Humppilan Lasissa.

Muuton jälkeen Forssan ydinkeskustan palvelut heikkenevät, kun kaksi apteekkia kaupungin kolmesta apteekista toimii samassa kauppakeskuksessa.

Miksi näin, Forssan Keskusapteekin tuleva apteekkari Kati Leino?

– Valitettavasti apteekin on muutettava, sillä Kartanokeskuksen asiakasvirta on vähentynyt päivittäistavarakaupan sulkemisen jälkeen. Olemme toivoneet, että siihen kauppa tulisi, mutta sellaista ei ole näköpiirissä.

Oliko ratkaisu helppo?

– Ei ollut. Tiedostan, että moni apteekin vakituisista asiakkaista joutuu syyskuussa kulkemaan pidemmän matkan apteekkiin. Tiedän myös, että moni heistä on ikäihminen. Harkitsin tätä pitkään, mutta lopulta tein ratkaisun raskain sydämin.

– Paikkakuntalaisena halusin löytää sellaisen sijainnin, jossa pystymme palvelemaan asiakkaitamme sekä kehittämään apteekkitoimintaamme mahdollisimman hyvin.

Miten huomioitte nämä asiakkaat jatkossa?

– Kehitämme lääkkeiden kotiinkuljetuspalvelua, ja kuljetamme apteekkitilauksen tarvittaessa kotiin.

Milloin apteekki muuttaa?

– Forssan Keskusapteekki aloittaa entisissä Farkkupuodin tiloissa 14. syyskuuta ja kaksi edeltävää päivää olemme suljettuna muuton vuoksi.

Miten apteekki mahtuu niin pieneen tilaan?

– Tila on todellakin nykyistä pienempi. Se tulee asiakaspalvelun käyttöön lähes kokonaan eli takatilat pidämme minimissä. Olemme aluksi tiloissa todella tiiviisti, mutta myöhemmin saamme pienen lisätilan käyttöömme.

Siirtyykö keskusapteekin henkilökunta uuteen osoitteeseen?

– Keskusapteekin tämänhetkiset siirtyvät vanhoina työntekijöinä apteekin mukana uuteen paikkaan.

Forssan Keskusapteekin nykyinen apteekkari Antti Puustinen työskentelee jatkossa apteekkarina Hyvinkäällä. Apteekki Humppilan Lasissa aloittaa uusi apteekkari lokakuun alussa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic