Lounais-Häme Riihimäki

Kaksi henkirikosta samassa kerrostalossa - Leena Pekkarisen ruumiin kätkemisessä avustaneille tuomio toisesta kuolemasta

Molemmat tuomitut olivat mukana kätkemässä Leena Pekkarisen ruumista viime vuoden marraskuussa.

Riihimäkeläisessä kerrostalossa on tapahtunut vuoden sisällä jo kaksi henkirikosta, joissa molemmissa on osallisena samoja henkilöitä.

Viime vuoden marraskuussa talon B-rapun asunnossa kuristettiin kuoliaaksi riihimäkeläinen Leena Pekkarinen, jonka ruumis löytyi vasta pitkän etsinnän jälkeen metsästä Keski-Suomesta.

Pekkarisen tappanut mies sai teosta yhdeksän vuoden tuomion viime huhtikuussa. Ruumiin kätkemisessä auttaneet kolme miestä saivat rangaistuksia hautarauhan rikkomisesta ja rikoksentekijän suojelemisesta.

 

Tämän vuoden elokuussa saman kerrostalon C-rapun asunnossa kuristettiin kuoliaaksi mies.

Hyvinkään käräjäoikeus on antanut viiden vuoden ja kahden kuukauden ehdottoman tuomion vuonna 1980 syntyneelle Sami Olavi Maukoselle törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja hautarauhan rikkomisesta.

Tuomion mukaan Maukonen oli kiertänyt käsivartensa keittiössä juomassa olleen miehen kaulan ympärille ja jatkanut puristusotetta, kunnes mies meni tajuttomaksi. Miehen kuolema johtui kuristamisesta.

Tämän jälkeen Maukonen raahasi yhdessä toisen miehen kanssa ruumiin kerrostalon tuuletusparvekkeelle.

Ruumiin siirtämisessä auttanut mies hävitti myös todisteita siivoamalla ja pesemällä tekstiilejä. Hän sai 50 päivän vankeustuomion hautarauhan rikkomisesta ja rikoksentekijän suojelemisesta.

 

Molemmat nyt tuomitut miehet olivat viime vuoden lopulla mukana auttamassa Leena Pekkarisen ruumiin kätkemisessä.

Sami Olavi Maukonen tuomittiin huhtikuussa Pekkarisen hautarauhan rikkomisesta ja rikoksentekijän suojelemisesta 65 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Toinen nyt tuomituista miehistä sai huhtikuussa 70 päiväsakon tuomion Pekkarisen hautarauhan rikkomisesta. Hän on Leena Pekkarisen tappaneen miehen isä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic