Lounais-Häme

Kaksi lounaishämäläishevosta kisaa lauantaina 70 000 eurosta Seinäjoella

Tammelalaisen Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando on yksi Seinäjoki Racen ennakkosuosikeista. Voittaja palkitaan 70000 eurolla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelalaisen Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando on yksi Seinäjoki Racen ennakkosuosikeista. Voittaja palkitaan 70000 eurolla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Seinäjoki Race avaa Suomen kansainvälisen ravikilpailukauden lauantaina. Lähdön voittaja palkitaan 70 000 eurolla.

Suomalaishevosia kymmenen hevosen suurkilpailussa on mukana viisi. Näistä kaksi tulee lounaishämäläisvalmentajien talleista. Tammelalaisen Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando pääsee matkaan lähtöradalta yksi, urjalalaisen Markku Niemisen valmentama Lexus Dream radalta kuusi.

Seinäjoki Racen nuorin hevonen on viisivuotias Lexus Dream. Ruunan hoitaja on Johanna Kyläkoski, joka kertoo, että kutsu Seinäjoki Raceen otettiin vastaan innostuneella fiiliksellä.

– Isojen lähtöjen kutsuista aina haaveillaan. Tämä hevonen oli jo viime vuonna sen tuntuinen, että näihin kilpailuihin voidaan lähteä kokeilemaan. Tietenkään emme vielä tiedä, mihin se riittää, mutta ei meidän ollenkaan tarvitse tuossa joukossa hävetä, Kyläkoski sanoo.

Kuutosradalta kiihdyttävä Lexus Dream tunnetaan huippunopeana hevosena. Kyläkoski toteaa, että tällä kertaa lähtölistalla Lexus Dreamin sisäpuolella on useampi kova avaaja, mikä tekee lähdöstä entistäkin mielenkiintoisemman.

– Keulapaikka ei ole ehkä tällä kertaa tälle mahdollinen. Toivon, että sille löytyy hyvä juoksupaikka ja saadaan hyvä suoritus. Ettei jäisi tällä kertaa jossiteltavaa, kuten parissa edellisessä startissa on jäänyt.

Anne Luttisen valmentama, Kelly’s Teamin omistama ja Katri Rantalan kasvattama Ranch Kelly sai rata-arvonnassa numeron kymmenen. Katja Melkko tuo Seinäjoelle ruuna Elian Webin. Se kiihdyttää matkaan eturivin uloimmalta paikalta, radalta kahdeksan. Elian Webille tuo rata on osunut jo useammassa tärkeässä kisassa sen uran aikana.

– Lähtörata on taas meillä haastava, käsittämättömän huonoa tuuria on ollut paikkojen suhteen suurissa lähdöissä. Katsotaan, kuinka juoksu tuolta menee. Meille riittää se, että hevonen esiintyy tasollaan, sen suurempia tavoitteita ei ole. Hienoa olla Seinäjoki Racessa mukana, Melkko sanoo.

Tämän vuoden Seinäjoki Racessa starttaavat Italian Trendy OK, Ruotsin On Track Piraten, Pastore Bob ja Selmer I.H., Hollannin Dreammoko sekä kotimaan Atupem, Ranch Kelly, Elian Web, Chief Orlando ja Lexus Dream. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic