Lounais-Häme

Kaksi lounaishämäläistä yritystä käräjillä työturvallisuusrikoksesta ja kuolemantuottamuksesta

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa käsiteltiin tiistaina tapausta, jossa Jokioisilla sijainneella maanrakennustyömaalla työskennellyt henkilö sai päähänsä aivovamman aiheuttaneen iskun, johon hän myöhemmin menehtyi. Tapaus sattui joulukuussa 2015.

Henkilö oli ollut kaivannossa, josta nostettiin tärytinlaitetta nostoliinan avulla. Kesken nostamisen nostoliina oli katkennut ja tärytinlaite pudonnut. Laitteen työntöaisa oli osunut kaivannossa ilman kypärää ollutta henkilöä päähän.

Syyttäjä vaatii jokioislaisen rakennusalan yrityksen toimitusjohtajalle ja forssalaisen maanrakennusalan yrityksen toimitusjohtajalle ja työmaamestarille sakkorangaistusta työturvallisuusrikoksesta ja kuolemantuottamuksesta.

Rakennusalan yritys toimi työmaan pääurakoitsijana ja päätoteuttajana. Yritys oli solminut aliurakkasopimuksen maanrakennusalan yrityksen kanssa. Maanrakennusalan yritys oli edelleen tehnyt sopimuksen työmaalla vamman saaneen henkilön kanssa, joka työskenteli itsenäisenä työnsuorittajana.

Syyttäjän mukaan syytettynä olevat ovat tahallaan tai huolimattomuudesta johtuen rikkoneet työturvallisuusmääräyksiä ja aiheuttaneet tai mahdollistaneet työturvallisuusmääräysten vastaisen tilan jatkumisen laiminlyömällä määräysten noudattamista.

Molemmille yrityksille syyttäjä vaatii rangaistusta työturvallisuusrikoksesta. Syyttäjä vaatii, että molemmille yrityksille määrätään 5 000 euron suuruinen yhteisösakko, koska niiden toiminnassa ei ole noudatettu vaadittavaa huolellisuutta.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic