Lounais-Häme

Kaksi miljoonaa euroa pitkäaikaissairaille ja vammaisille – Suomalaiset raottivat lompakkoaan kevään vaalien yhteydessä

Pieni ele -keräykseen osallistuu yli 10 000 vapaaehtoista kerääjää. Kuva: Lassi Puhtimäki
Pieni ele -keräykseen osallistuu yli 10 000 vapaaehtoista kerääjää. Kuva: Lassi Puhtimäki

Perinteisen Pieni ele -lipaskeräyksen tuotto viime kevään vaalien yhteydessä oli kaksi miljoonaa euroa. Eduskunta- ja eurovaalien äänestyspaikoilla järjestetyllä keräyksellä tuetaan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten hyväksi tehtävää työtä.

Lahjoituksilla saadaan muun muassa kuntoutusta, apuvälineitä, virkistystoimintaa ja vertaistukiryhmiä. Lahjoitusten avulla helpotetaan ja piristetään monen sairastuneen tai vammaisen arkea.

– Suuri kiitos kaikille lahjoittajille! Lahjoitusten avulla varmistetaan, ettei kukaan jää yksin sairautensa, vammansa tai mielenterveyshaasteidensa kanssa, kertoo keräyksen toiminnanjohtaja Erika Mäntylä.

Luitko tämän: Pieni ele -keräys tukee vammais- ja terveystyötä – Forssassa mukana 14 yhdistystä

Vapaaehtoisia mukana yli 10 000

Moni keräyksen vapaaehtoisista lipaskerääjistä on itsekin sairastunut tai vammautunut. Yli 10 000 vapaaehtoisen yhteistyöllä on mahdollista järjestää koko Suomen kokoinen keräys.

Pienen eleen tuella Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, Förbundet De Utvecklingsstördas Väl, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen Liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto ja Suomen Sydänliitto tukevat sairastuneita ja vammaisia.

Pieni ele -keräys oli aiemmin nimeltään Vaalikeräys. Se sai alkunsa jo vuonna 1907, jolloin ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä kerättiin varoja tuberkuloosin vastustamiseen.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic