Lounais-Häme Forssa

Kaksi tapahtumaa samana päivänä – Forssan joulunavaus ja Kehräämön joulutapahtuma tuovat joulutunnelman Forssaan

Forssan joulunavaus järjestetään tulevana lauantaina kahden yhdistyksen voimin.
Joulunavaus Kauppatorilla ja Kehräämön joulutapahtuma yhdistyivät. Jouluinen päivä viritetään aamulla Kehräämöllä ja joulutunnelma jatkuu Kauppatorilla.

Syyskuun alussa Forssa Eläväksi ja Kauniiksi-yhdistyksen sihteeri Tuuli Ravantin puhelin soi. Soittaja oli Merja Augustin, joka oli saanut Forssan Yrittäjänaisilta tehtävän suunnitella Forssan joulunavauksen.

Lyhyestä puhelusta syntyi kahden yhdistyksen yhteistyö, jonka voimalla tulevana lauantaina järjestettävä Forssan joulunavaus toteutetaan. Forssan joulu alkaa aamulla Kehräämön joulutapahtumalla, jonka jälkeen joulutunnelma jatkuu kauppatorilla.

– Yhdistämällä kaksi tapahtumaa saimme luotua näyttävämmän kokonaisuuden, josta löytyy varmasti jokaiselle kävijälle nähtävää ja koettavaa. Uskon, että tapahtuman runsas sisältö saa ihmiset paremmin liikkeelle, Ravantti pohtii.

Forssa Eläväksi ja Kauniiksi-yhdistyksen järjestämän Kehräämön joulutorin tilalla on tänä vuonna Kehräämön joulutapahtuma. Lähes 20 vuotta järjestetty, perinteinen ulkotori tuli tiensä päähän, sillä sen järjestämistä hankaloitti monena talvena huonot sääolosuhteet.

– Ulkotorin tilalla on tänä vuonna joulumyyjäiset, jotka järjestetään kirjaston yläkerrassa. Sisämyyntipaikat ovat olleet monen torimyyjän toiveena jo aiempina vuosina, joten päätimme kuunnella heidän toiveitaan, yhdistyksen sihteeri kertoo.

Kehräämön joulutapahtumassa on huomioitu erityisesti lapsiperheet. Ohjelmassa on muun muassa lasten musiikkiesitys Siina & Taikaradio sekä Kehräämön perhelauantai nuorisotila Kuutamolla. Ravantin mielestä tapahtuman ehdoton valtti on sen maksuttomuus.

– Jokainen Kehräämön alueella sijaitseva kaupungin kulttuuritoimen yksikkö, kuten kirjasto ja kuvataidekoulu, järjestävät tiloissaan ohjelmaa. Olemme pyrkineet pitämään tapahtuman matalan kynnyksen tilaisuutena, johon jokainen perhe voi osallistua, Ravantti sanoo.

Kehräämön joulutorin jälkeen joulutunnelma jatkuu kauppatorilla perinteisellä ohjelmalla. Yksi illan kohokohdista on Forssan uusien kuosijouluvalojen sytytys museonjohtaja Kati Kivimäen johdolla.

– Uutuutena tänä vuonna tapahtumassa on torin anniskelualue, josta voi seurata tapahtumalavan ohjelmaa. Lisäksi lauantain toripäivää on pidennetty aina ilta kuuteen asti. Joulutunnelman ohessa on siis mahdollista tehdä myös ostoksia, Forssan Yrittäjänaisten hallituksen jäsenenä toimiva Augustin kertoo.

Tuttuun tapaan yleisö pääsee nauttimaan 1500 annoksen edestä joulupuuroa.

Kauppatorin tapahtumalavalla julkaistaan myös uudistetun joulutapahtuman nimi, jota yleisöllä on ollut mahdollisuus ehdottaa syksyn ajan. Ensi vuoden joulutapahtuman osalta suunnitelmat ovat vielä auki. Molemmissa yhdistyksissä yhteistyö on nähty toimivana ratkaisuna.

– Koko kaupungin joulutapahtuma lisää yhteisöllisyyttä ja luo aidon joulun tunnun. Uskomme, että myös ensi vuonna kehitämme tapahtumaa yksissä tuumin yhä toiminnallisemmaksi, yhdistyksistä todetaan. FL

 

Juttua korjattu 29.11. klo 8:40

Korjattu Humppilan joulunavauksen päivämääräksi  lauantai 1.12.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

19.2.2020

Uusimmat