Lounais-Häme

Kaksi viikkoa aikaa: Alulla ei vielä yhtään sopimusta

Alulla on pari viikkoa aikaa saada naisten Korisliigan joukkueeseensa vähintään kymmenen pelaajasopimusta.

Koripalloliiton lisenssisääntöjen mukaan liigajoukkueessa pitää olla elokuun loppuun mennessä vähintään kymmenen sopimuspelaajaa. Alulla ei ole sopimuksia vielä ainuttakaan.

Sopimuspelaajien puuttumisesta huolimatta Alun harjoitukset ovat pyörineet tämän kuun ajan uuden päävalmentajan Risto-Matti Rouskun ja apuvalmentajana jatkavan Tarmo Petterin johdolla. Rousku siirtyi Alun valmentajaksi helsinkiläisen Helmi-Basketin A-tyttöjen Suomen mestarijoukkueesta.

Eilen Feeniksissä palloili Alun harjoituksissa kuusi pelaajaa. Heistä viime kauden runkopelaajia olivat Hanna Vapamaa ja kesken kauden HNMKY:stä tullut Asta Leinonen.

Kuusikossa oli myös viime kauden Saksassa ja Ranskassa pelannut Minna Sten. Alun edelliskausien sentterillä lienee ulkomaan pesti harkinnassa alkavallekin kaudelle.

Alun harjoituksissa on aiemmin tässä kuussa käynyt muutama viime kevään naisten SM-mitalisti, mutta pelaajasopimuksiin asti ei heidänkään kanssaan ole vielä päästy

Alun viime kauden kotimaisesta rungosta ainoa varma lähtijä tässä vaiheessa on vuosi sitten Turusta tullut sentteri Elli Koskinen, joka jatkaa peliuraansa USA:ssa Utahin yliopiston joukkueessa.

Alun ulkomaalaispelaajien määrä putoaa viime kauden neljästä uusien sääntöjen seurauksena, jotka sallivat naisten Korisliigaan korkeintaan kolme ulkomaalaista per joukkue. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic