Lounais-Häme

Kaksi viikkoa Riihimäen erämessuihin

Kumivene selkään ja menoksi. Tai pyörän päälle täydellinen retkivarustus telttoineen. Suomeen nopeasti rantautuvat packrafting ja bikepacking näkyvät uusina retkeilyn trendeinä Riihimäellä Kansainvälisillä Erämessuilla.

Retkeilyn, eräelämän, kalastuksen ja metsästyksen uusiin tuuliin ja varusteisiin tutustutaan tuttuun tapaan Riihimäellä, jonne saapuvat myös alan gurut kuten tutkimusmatkailija Pata Degerman, retkinikkari Joppe Ranta ja Peltsi Peltola.

-Messupaikat on myyty täyteen ja muutenkin valmistelut ovat hyvällä mallilla. Ohjelmatarjonta on hengästyttävä, toteaa erämessujen toimitusjohtaja Ninni Manninen.

 

Erämessut vauhdittavat tänä vuonna myös varusteiden kierrättämistä. Messuille voi tuoda tarpeettomia retkivarusteitaan ja vaatteitaan, jolloin on mukana tukemassa Nepalin köyhimpiä lapsia.

-Monilla retkeilijöillä on kaapeissaan käytettyjä ja turhaksi käyneitä keittimiä, makuupusseja, kenkiä ja kalvoasuja. Kierrättäminen on ekologista, muistuttaa Ninni Manninen.

Tempaus järjestetään yhteistyössä Retki-lehden ja kummilapsi- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fidan kanssa.

 

Tutkimusmatkailija Patrick Degerman tutustuttaa retkeilijät paikantamiseen. Maapallon lähes joka kolkalla kiertänyt Degerman korostaa, ettei satelliittipaikannus ole yksin erämaiden, viidakoiden tai lumilakeuksien väline. Satelliittipaikannussta tarvitaan myös lähiretkeilyssä.

Myös televisiossa eräohjelmaa vetävän Peltsi Peltolan osuus keskittyy retkeilyyn. Hän kertoo omasta kovasta retkeilyvuodestaan.

Kalastajien paratiisi rakentuu tuttuun tapaan uima-altaille, joilla päästään esittelemään välineitä toiminnassa Mika Haukikoira Vornasen johdolla. Tänä vuonna messuilla voi opetella pikapikaa myös perhonheittotaidot tai testaamaan virvelinheittoa.

 

Koira ja metsästäjä ovat tiimi, joka näkyy myös messuilla. Metsästyskoirille järjestetään leikkisä Match Show, johon voi tuoda niin pieniä kuin suuriakin koiria. Petotestissä katsotaan, kuinka oma koira käyttäytyy hirven, karhun, suden tai ilveksen kohdatessaan. Koiran liikehtimisestä voi päätellä, milloin peto on lähellä.

Suomen Kennelliitto järjestää erämessuilla myös näytöksiä noutajien ja spanielien toiminnasta ja esittelee luolakoiria. FL

Kansainväliset Erämessut avataan Riihimäellä Pohjolankadulla torstaina 7. kesäkuuta ja messut päättyvät sunnuntaina 10. kesäkuuta. Messuportit ovat avoinna torstaina ja perjantaina kello 11-19, viikonloppuna 10-18.Lisätietoa: erämessut.fi

 

Uusimmat

Fingerpori

comic