Lounais-Häme

Kaksijakoinen Suomensarjan ottelu Jokioisilla – Koetus hävisi supervuoroparin jälkeen

Pesäpallo-otteluiden jaksoja voi voittaa monella tavalla. Jokioisten Koetuksen kakkosjoukkue teki sen Suomensarjan etelälohkon ottelussa hännänhuippu Eurajokea ainakin värikkäällä tavalla.

Joukkueet takoivat tai paremminkin saivat toisiltaan ensimmäisellä jaksolla juoksua vuorotahtiin sillä vauhdilla, että tulostaulun hoitajalla meni välillä ylitöiksi.

Peli alkoi Koetuksen kannalta murheellisesti. Lukkarina aloittanut kokenut Teemu Mäkinen tarjosi avausvuoroparissa kaksi juoksua vapaataipaleella Eurajoelle. Tämän jälkeen syöttölautasen jälkeen asteli nuori Tomi Lehtonen, jolta homma alkoi alkuhaparoinnin jälkeen sujua paremmin. Tosin vieraat takoivat samassa vuoroparissa vielä kolme juoksua, ja tässä vaiheessa moni saattoi kuvitella, että avausjakso on taputeltu.

Mutta Koetus sisuuntui. Mäkinen paikkasi mailan varressa erheensä ja kotiutti koukkulyönnillä Rauli Liljan. Harhaheiton turvin myös Ville Nieminen ehti samalla lyönnillä kotiin. Perään jokerina lyöneet Teemu Mäntyvaara kotiutti Lehtosen ja Ville Kallio Mäkisen ja Koetus olikin juoksun päässä.

 

Eurajoki karkasi vielä kolmen juoksun keulaan, mutta Koetus ei luovuttanut. Ensin vieraiden lukkari Joona Tuominen pääsi Mäkisen vapaataipaleella kotiin ja perään Teemu Mäntyvaara ehti Mikko Laihon epäonnistuneen lyönnin turvin kotiin.

Viimeisen tasoittavalle Koetus tuli yhden juoksun tappioasemassa. Kokeneet pelimiehet nostivat kotijoukkueen tasoihin, kun Mäntyvaara löi kakkoskopparin eteen ja Mäkinen toi jo kolmannen juoksunsa.

Jakso ratkesi huvittavalla ja jaksolle sopivalla tavalla. Ville Kallio oli purkamassa ajolähtötilannetta. Ensimmäinen lyönti putosi väliin, mutta merkki ei ollut päällä. Vieraiden paineeton heitto kotipesään painui lukkarin yli takametsään ja Joni Salo sekä Mäntyvaara toivat jakson loppulukemiksi 9-7.

 

Toisella jaksolla molempien ulkopeli tiivistyi ja juoksujen määrä laski dramaattisesti. Koetus sai jakson ainoansa vapaataipaleella, jolla Rauli Lilja lönkötteli kotiin.

Eurajoki kävi lyömässä kaksi juoksua, eikä Koetus saanut aikaiseksi voittoon riittävää tasoittavaa juoksua. Vielä neljännen aloittavalla kotijoukkueen jokerit Mäntyvaara ja Kallio pääsivät purkamaan ajolähtötilannetta, mutta tällä kertaa tuloksetta.

Peli ratkesi supervuorossa. Koetus aloitti, mutta jäi nollille. Vieraille riitti Jukka-Pekka Katajiston lyömä ja Lauri Kurosen tuoma juoksu kahteen pisteeseen, Koetus sai tyytyä yhteen.

Koetuksen seuraava peli on ensi keskiviikkona paikallisvääntö Loimaalla LP:tä vastaan.FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic