Lounais-Häme Urjala

Kaksikko aiheutti tuhoa Urjalan kirjastossa – ajoivat sen jälkeen varastetulla autolla Forssaan

Kunnassa mietitään muun muassa kameravalvonnan lisäämistä turvallisuuden takaamiseksi.
Urjalan kirjaston irtaimisto koki välikohtauksessa kovia.

Urjalan kirjastossa sattui maanantaina iltapäivällä ikävä välikohtaus, kun kaksi päihtynyttä henkilöä alkoi huutaa ja riehua. Urjalan kunta kertoo Facebook-sivuillaan, että kaksikko huusi kirjaston henkilökunnalle ja muille asiakkaille ja heitteli kirjoja ja kirjaston irtaimistoa ympäriinsä. Päivityksen mukaan yksi asiakas joutui fyysisen hyökkäyksen kohteeksi ja kahta kirjastovirkailijaa tönittiin.

Rikoskomisario Antti Uusipaikka vahvistaa, että poliisi on ottanut välikohtaukseen liittyen kiinni kaksi ihmistä, Urjalassa asuvan miehen ja naisen. Heitä epäillään pahoinpitelystä ja moottoriajoneuvon käyttövarkaudesta. Uusipaikan mukaan kaksikko ajoi kirjastosta poistumisensa jälkeen varastetulla autolla Forssaan, mistä poliisi otti heidät kiinni.

Uusipaikan mukaan tapauksessa on useita asianomistajia. Hän kertoo myös kaksikon olevan poliisille entuudestaan tuttu.

Urjalan kunnasta kerrotaan kyseisten henkilöiden aiheuttaneen kunnassa harmia jo jonkin aikaa. Kirjaston välikohtaus otettiin kunnassa välittömästi käsittelyyn ja kirjaston henkilökunnalle järjestetään kriisiapua.

Pohdinnassa on myös muita toimenpiteitä turvallisuuden lisäämiseksi kunnan asiakaspalvelupisteissä. Sivistystoimenjohtaja Juha Salon mukaan kunnassa on ollut jo pidempään hankkeena kameravalvonnan lisääminen, ja tähän hankkeeseen pannaan nyt vauhtia.

– Lisäksi selvitämme meidän palvelevan henkilöstömme mahdollisia koulutustarpeita, Salo toteaa.

Urjalan kirjastossa on välikohtauksen vuoksi tällä viikolla poikkeukselliset aukioloajat. Tiistaina kirjasto oli auki kello 13–15.30, keskiviikkona avoinna ollaan kello 10–17, torstaina 10–16 ja perjantaina 10–13. FL

 

 

 

Lue myös: Urjalan kirjastossa väkivaltaisesti riehunut pariskunta vangittiin – aiempi rikoshistoria vaikutti vangitsemispäätökseen

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.2.2020

Uusimmat