Kaksoisjohto tuuppaa Toyotaa rallin merkkimestaruuteen

Helsinki/Coffs Harbour
17.11.2018, 22:44

Urheilu-uutiset

Toyotan rallitalli on erittäin lähellä valmistajien MM-sarjan voittoa. Tommi Mäkisen johtamalle Toyotan tiimille mestaruus olisi mannaa, sillä rallibisneksessä se on tärkeämpi kuin suurta yleisöä kiinnostava kuljettajien MM-titteli.
– Mestaruus merkitsisi tiimille huimasti. Meillä on paljon työntekijöitä, jotka eivät ole sitä koskaan voittaneet vaikka ovat olleet jo vuosia rallitouhussa mukana. Se olisi iso palkinto kovasta työstä, tunnelmoi Australian rallissa toisena ajava Jari-Matti Latvala.
Toyotalla on Australiassa tukeva kaksoisjohto. Ott Tänak ajaa MM-rallin kärjessä, kun ajamatta on viisi erikoiskoetta. Teknisistä pulmista kärsineen virolaisen etumatka Latvalaan on kuitenkin enää 12,6 sekuntia.
Tänakilla on vielä ohut sauma maailmanmestaruuteen, mutta se vaatisi Fordin Sebastien Ogierin epäonnea. Ranskalainen nousi lauantaina kuudenneksi ja ajaa varmistellen kohti maalia.
– Tunnen Sebin niin hyvin, että hän varmasti hallitsee tilanteen. Sebastien on voittanut aika monta kertaa aiemmin, Tänak tunnusti.
– Emme voi tehdä mitään muuta kuin voittaa. Siksi on turha edes ajatella koko MM-taistelua.

Latvala ajoi pohja-ajan

Latvala koki lauantain päättäneillä lyhyillä yleisöerikoiskokeilla kovia jouduttuaan rankkasateen kouriin. Tahti parani sunnuntaina. Latvala ajoi pohja-ajan 19. erikoiskokeella, ja Hyundai-kuski Hayden Paddon putosi 18,6 sekunnin päähän. Voitosta tuurilainen ei kuitenkaan voi ajaa, koska tallimestaruus ja Tänakin tukeminen ovat ykkösprioriteetteja.
– Meillä oli päivällä palaveri tiimin kanssa ja sovittiin, että ei ajeta kilpaa keskenään. Viesti oli, että pitää olla järkevä, Latvala sanoi päivän päätteeksi.
Toyotan vahvaa panosta täydentää Esapekka Lappi viidennellä sijallaan. Neljäntenä oleva Citroenin Mads Östberg on 6,5 sekuntia Lapin edellä.
– Nyt ei yritetä riskillä. Jos Jari-Matti ja Ott pääsevät noilla sijoilla maaliin, niin se riittää helposti tallimestaruuteen, Lappi tiivisti tukimiehen roolinsa.
Ralli päättyy varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic