Lounais-Häme

Kalajoella kuollut turma-auton kuljettaja ja toinen kuolleista matkustajista veljeksiä

kalajoki
13.10.2018, 11:35

Kotimaa

Kalajoella ulosajossa kuollut henkilöauton kuljettaja ja toinen henkensä menettäneistä matkustajista olivat veljeksiä, kertoo poliisi STT:lle.
Kolme henkilöautossa ollutta nuorta miestä kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti, kun auto suistui Kalajoen ja Ylivieskan väliseltä tieltä. Kolarissa menetti henkensä kaksi alaikäistä ja yksi täysi-ikäinen.
Rikoskomisario Jan Sormunen kertoi myös, että poliisi ei ole havainnut turmapaikan tutkinnassa tiellä jarrutusjälkiä. Paikkakuntalaisten nuorten ajokki suistui rajusti Ylivieskantieltä aamuyöllä yhden jälkeen Kalajoella Tyngän kylän lähistöllä.
Auto oli turman sattuessa matkalla Kalajoen suunnasta Ylivieskan suuntaan. Nopeusrajoitus onnettomuuspaikalla on poliisin mukaan 100 kilometriä tunnissa.
Henkilöauto oli ajautunut loivasti vasemmalle kaartuvalla tieosuudella pientareelle, minkä jälkeen se oli törmännyt peltoliittymärumpuun ja ajautunut noin viisikymmentä metriä ulos tieltä ojaan katolleen.
Vakavasti loukkaantunut saatiin irrotettua takapenkiltä.
Yksi turma-autossa olleista, takapenkillä henkensä menettänyt matkustaja, ei käyttänyt turvavyötä, kertoi rikoskomisario Jan Sormunen STT:lle. Muilla turvavyöt olivat kiinni.

”Suru-uutinen koskettaa meitä kaikkia”

Ajokin kuljettaja oli Sormusen mukaan syntynyt vuonna 2000, eli hän oli täysi-ikäinen. Kyydissä olleet olivat alaikäisiä, kaikki syntyneet vuonna 2001.
Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeistä kuolemantuottamuksista sekä törkeästä vammantuottamuksesta. Poliisin mukaan toistaiseksi ei osata arvioida, onko kuljettajaa syytä epäillä myös rattijuopumuksesta.
Onnettomuustutkintalautakunta ja poliisi tutkivat tapausta.
Poliisi kertoi, että ulosajon syytä ei ole toistaiseksi saatu varmistettua. Rikoskomisario Sormusen mukaan tietoon ei ole tullut, että jokin toinen ajoneuvo olisi ollut osallisena ulosajoon.
Tieltä suistunut auto on merkkiä Mercedes-Benz ja valmistettu 2000-luvulla.
Onnettomuuden uhrien omaisille järjestettiin Sormusen mukaan kriisiapua heti lauantaiaamuna.
Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari kertoi, että kaupunki järjestää kalajokisille kriisiapua yhteistyökumppaniensa, kuten seurakunnan, kanssa. Nuorille on määrä tarjota tukea Kalajoella ainakin ammattioppilaitoksessa ja lukiossa.
– Tämä on pieni paikkakunta. Suru-uutinen koskettaa meitä kaikkia, Puoskari huokaa.
Ei jäätä tai sumua

Ilmatieteen laitokselta kerrottiin lauantaiaamuna STT:lle, että Kalajoen seudulla oli yöllä vähintään viisi lämpöastetta. Ylivieskantie ei ollut ulosajon sattuessa jäässä. Pintasäähavainnot eivät tue myöskään sitä, että turmapaikalla olisi ollut sumun takia huono näkyvyys.
Suomen maanteiden kuluvan vuoden vakavimmat onnettomuudet tätä ennen ovat tapahtuneet Kuopiossa ja Mäntyharjulla. Kuopiossa menetti elokuussa henkensä neljä ihmistä bussin ulosajossa. Mäntyharjulla puolestaan kuoli heinäkuussa kolme ihmistä, kun poliisia henkilöautollaan paennut mies törmäsi vastaan tulleen pariskunnan autoon.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti