Lounais-Häme

Kalasta kuin kalasta syntyy soppa, tiistaina on kansallinen kalasoppapäivä

Kalasta kuin kalasta syntyy soppa
Kuhakeitto kuuluu kalakeittojen aateliin. Kuva: Pekka Rautiainen

Tiistaina 12.2. vietetään Kansallista kalakeittopäivää. Pro Kala ry kannustaa herkuttelemaan päivän kunniaksi suomalaisten suosikkisopalla eli maukkaalla kalakeitolla. Tänä vuonna Kansallinen kalakeittopäivä houkuttelee makumatkalle teemalla Kalakeittoa kaikista keittiöistä.

– Kalakeitosta on olemassa varmasti tuhansia eri variaatioita. Meille suomalaisille tutun ja rakkaan, kermaisen lohikeiton lisäksi kannattaa kokeilla uusia makuja, lainata vinkkejä muiden maiden keittiöistä tai kehitellä oma suosikkikalasoppa, Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen sanoo kannustaa.

Rakastetun ruokalajin oma teemapäivä on otettu innokkaasti vastaan. Kalakeittopäivään osallistuvat järjestöt, yritykset ja monet kaupungit. Kalakeitto komeilee päivän lounaslistan kärjessä myös ravintoloissa, ja kauppojen kalatiskeillä on tarjolla herkullisia vaihtoehtoja kotikeittiöihin

– Herkullinen kalakeitto on monipuolisimpia kalaruokia. Se onnistuu kalasta kuin kalasta ja sopii arkeen ja juhlaan, Partanen muistuttaa. FL