Lounais-Häme

Kalastonhoitomaksuja on kertynyt jo 9,5 miljoonaa euroa – Poikkeusolot lisäsivät menekkiä merkittävästi

Maaliskuussa lupamaksujen määrä kasvoi yli 50 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.
Kalastonhoitomaksuilla hoidetaan kalavesiä ja kalakantoja sekä valvotaan kalastusta ja neuvotaan kalastajia. Kuva: Esko Tuovinen
Kalastonhoitomaksuilla hoidetaan kalavesiä ja kalakantoja sekä valvotaan kalastusta ja neuvotaan kalastajia. Kuva: Esko Tuovinen

Tammi-heinäkuun aikana lunastettuja kalanhoitomaksuja oli yhteensä yli 245  000 kappaletta, kerrotaan Metsähallituksen tiedotteessa.

Maksujen kokonaistuotto ajanjaksolta on 9,5 miljoona euroa, mikä on noin 600  000 euroa enemmän kuin koko viime vuoden tuotto.

Poikkeusolojen aikana eniten maksuja lunastettiin maaliskuussa, jolloin kasvua edellisvuoteen verrattuna oli yli 50 prosenttia. Myös muiden kuukausien aikana maksujen määrä on kasvanut edellisvuoteen verrattuna aina kesäkuun loppuun saakka.

Elokuun alkupuolella maksuja lunastettiin noin 40  000 enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Maksu pitää maksaa, jos ihminen aikoo kalastaa muuten kuin onkimalla, pilkkimällä tai silakkaa litkaamalla, ja hän on 18–64-vuotias.

Lue myös: Kalastusluvat pääosin kunnossa Forssan seudulla – Kuivajärvellä virkavalta sai ryöstökalastajat kuriin (FL 14.7.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic