Lounais-Häme

Kalastuksen erikoisliikkeelle on edelleen tilausta

Tammelalainen yrittäjä Samuel Taponen perusti Kalatarvike Satasen Turuntien varteen Forssan keskustaan puolitoista vuotta sitten. Asiakkaita on toistaiseksi riittänyt ja yrityksellä on myös verkkokauppa, jonka suosioon Taponen ei ole kuitenkaan tyytyväinen.

-Verkkokauppa on ollut yllättävän ja harmittavan pienessä roolissa. Pikkuhiljaa kuitenkin ihmiset alkavat sitä löytämään ja tämä ala on varmaan normaalia kilpaillumpi netissä, Taponen pohti.

Kalastustarvike Satanen joutuu kilpailemaan suurten kauppaketjujen, kuten Motonetin ja Hong Kongin kanssa, jotka hallitsevat kalastustarvikemarkkinoita Suomessa.

-On hyvin hankala kilpailla millään markettitavaralla parin ison halpahalliketjun kanssa. Siksi myyn myös itse tekemiäni ja pientuottajien tekemiä uistimia. Se on hyvä tapa erottua.

Toinen Satasen kilpailuvaltti on asiantuntemus. Kalastuksen ohjaajaksi valmistunut Taponen uskookin asiakkaiden arvostavan asiakaslähtöisyyttä.

-Koetan myydä aina sopivinta tuotetta, en kalleinta. Pystyn myös neuvomaan asiakasta, jos asiakas ei tiedä, mitä on tullut hakemaan.

Taponen ihmettelee kuitenkin joidenkin ihmisten asenteita erikoisliikkeitä kohtaan.

-Monelle tuntuu olevan vaikeaa ymmärtää, että vaikka kyseessä on erikoisliike, niin hinnat eivät ole yhtään suuremmat kuin muualla. Se on jännä mielikuva. Toki joistain tuotteista joutuu pyytämään enemmän, mutta osa myydään halvemmalla, Taponen huomautti.

Forssassa oli myös toinen kalastukseen erikoistunut liike, joka oli toiminut 80-luvulta asti, mutta loppui reilu kuukausi sitten.

-Fakta on, että näitä erikoisliikkeitä loppuu kuukausittain sieltä sun täältä ympäri Suomen. Kilpailu on kovaa, Taponen myönsi.

Satasta lähin seuraava kalastuskauppa sijaitsee Riihimäellä, joten sijaintinsa puolesta Satasella pitäisi riittää kysyntää.

-Tulevaisuudesta on hankala sanoa. Jatketaan vielä, mutta se voi olla, että liiketilan paikka tulee vaihtumaan Forssassa. Tämä paikka on keskellä kaupunkia, mutta silti vaikeasti löydettävissä, eikä mainoksia saa tien varteen.

Kalastustarvikkeet kehittyvät jatkuvasti, eivätkä suurimmat himokalastajatkaan meinaa pysyä viimeisimpien trendien perässä. Taponen on kuitenkin tyytyväinen kehitykseen.

-Jos miettii nuorempaa sukupolvea, niin elektroniikka tuo kalastukseen ihan uutta eloa. Esimerkiksi pilkkikaikujen avulla pystyy näkemään, mitä jään alla tapahtuu, ja se on paljon mielenkiintoisempaa kuin pelkkä odottelu.

Taponen on huomannut, että nuorempi sukupolvi on ottamassa kalastusta omakseen.

-Ilahduttavan paljon nuorta väkeä käy liikkeessä. Kalastus on monelle uusi harrastus ja täälläkin käy 10-vuotiaita koululaisia ostoksilla, Taponen iloitsi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic