Lounais-Häme

Kalastusmaksuista kertyi 8,6 miljoonaa euroa kalavesien hoitoon

Kalastonhoitomaksun maksavat kaikki 18–64-vuotiaat, jotka kalastavat muuten kuin pilkillä, ongella tai silakkalitkalla. Kuvaaja: Seppo Pessinen
Kalastonhoitomaksun maksavat kaikki 18–64-vuotiaat, jotka kalastavat muuten kuin pilkillä, ongella tai silakkalitkalla. Kuvaaja: Seppo Pessinen

Kalastusmaksuista kertyi viime vuonna yhteensä 8,6 miljoonaa euroa, jotka käytetään kalatalouden edistämiseen.

Kalastonhoitomaksuja lunastettiin viime vuonna yhteensä 241 289 kappaletta, joista vuosilupia oli 174 324 kappaletta.

Myytyjen maksujen kappalemäärä väheni 15 000 kappaleella, mutta kertymä nousi puolella miljoonalla eurolla. Kertymän kasvu johtui siitä, että eduskunta nosti kalastonhoitomaksun hintaa vuoden 2018 alusta lähtien.

Sen sijaan vuosi 2019 on alkanut vauhdikkaasti, sillä maksuja on lunastettu selvästi viime vuoden alkua vilkkaammin. Kalastonhoitomaksuja oli lunastettu tammikuun jälkeen yli 17 000 kappaletta. Se on 5 500 kappaletta enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Koko vuoden kalastonhoitomaksu maksaa nykyisin 45 euroa aiemman 39 euron sijaan. Seitsemän vuorokauden maksu on nyt 15 euroa ja vuorokauden maksu kuusi euroa.

Varat käytetään kalastuslain mukaisesti vapaa-ajankalastusta ja kalavesien hoitoa edistäviin hankkeisiin, kalatalousalueiden toimintaan, neuvontapalveluiden järjestämiseen, vesialueen omistajille maksettaviin korvauksiin sekä kalastonhoitomaksun kanto- ja rekisterikuluihin.

Kalastonhoitomaksun kerää Metsähallitus, joko tilittää kertymän maa- ja metsätalousministeriölle.

Kalastonhoitomaksun maksavat kaikki 18–64-vuotiaat kalastajat, jotka kalastavat muuten kuin pilkillä, ongella tai silakkalitkalla.

Kalastonhoitomaksun voi suorittaa Metsähallituksen Eräluvat.fi-verkkopalvelussa, Metsähallituksen palvelunumerossa 020 69 2424 tai R-kioskeilla.

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic